Rittich k arbitráži nepůjde. S Calgary podepsal novou roční smlouvu

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

26. července 2018, 16:13

Václav Jáchim

Hrozilo, že jednání s Calgary bude rozhodovat arbitráž NHL, ovšem David Rittich k ní nakonec nemusí. Reprezentační brankář se s vedením Flames dohodl na roční jednocestné smlouvě, podle zámořských médií by si měl vydělat 800 tisíc dolarů.

K dohodě došlo jen krátce před termínem arbitráže, která se měla uskutečnit 28. července. Výsledkem jednání je nový roční kontrakt, který pro Ritticha znamená, že v Calgary brzy zahájí už třetí sezonu. Oproti té minulé si polepší, tehdy si vydělal 725 tisíc dolarů.

Bývalý brankář Jihlavy či Mladé Boleslavi přišel k Plamenům před dvěma lety. V první sezoně chytal jediné utkání NHL, v té minulé už stihl 21 zápas. Účastník MS v Dánsku si připsal osm výher s úspěšností zásahů 90,4 procent a průměrem 2,92 gólů na zápas.

Foto: flamesnation.ca

Šestadvacetiletý rodák z Jihlavy nastupoval také za farmu v týmu Stockton Heat, letos na jaře se prosadil do reprezentace. Trenér Jandač poslal Ritticha do mezistátní premiéry na Českých hokejových hrách v Pardubicích, kde chytal proti Rusům. V brance elitního výběru stál pak i třikrát na světovém šampionátu v Kodani.

K arbitráži se v NHL přihlásilo celkem 44 hráčů, mnozí se ale dohodli na nových kontrakt ještě před slyšením u soudu. Z českých hokejistů letos arbitráž hrozila trojici Dmitrij Jaškin, Tomáše Nosek a David Rittich, všichni už mají jisté nové smlouvy. Jaškin pokračuje v St. Louis, Nosek se upsal Vegas.

A Rittich nyní prodloužil spolupráci s Calgary. "Jsem samozřejmě hodně spokojený. Těší mě, že jsme se vyhnuli možné arbitráži a především pak fakt, že smlouva je jednocestná. Klub mi tím vyjádřil důvěru a já mám obrovskou motivaci dokázat, že udělali správné rozhodnutí,“ uvedl Rittich v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

Jednání probíhala delší dobu, finišovala tento týden. "Cítili jsme, že je vůle k dohodě, obě strany jednaly férově a od začátku jsme věřili, že k arbitráži nedojde. My jsme se k ní ale přihlásit museli, abychom neztratili vyjednávací pozici a získali čas pro jednání. Podařilo se nám s Calgary domluvit a je důležité, že si David svou pracovitostí a profesionálním přístupem vysloužil jednocestný kontrakt místo dvoucestného. Má šanci a všechny předpoklady k tomu, aby jeho pozice v Calgary byla silnější než v minulé sezoně,“ poznamenal hráčův agent Robert Spálenka.

Z podepsané smlouvy má urostlý gólman radost ještě z jednoho důvodu. „Případná arbitráž vycházela na sobotu, kdy se budu ženit. Řešit tyhle dvě věci najednou by bylo poměrně komplikované. Těším se, že svatbu si užiju už s čistou hlavou," připomněl gólman národního týmu, který se na nový ročník chystá s jihlavskou Duklou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz