<

Rittich roztřískal hokejku a zlobil se na rozhodčí. Co ho tak vytočilo?

Foto: tvasports.ca

29. listopadu 2018, 17:37

Adam Bagar

Jindy kliďas, ale tentokrát byl hodně vytočený! Brankář David Rittich jen těžko kousal vítěznou trefu Tylera Seguina, po které Dallas udolal Calgary 4:3 v prodloužení.

Co se stalo? Před klíčovou situací utkání došlo ke kontaktu bruslemi mezi českým gólmanem a Jamiem Bennem, který projel přes brankoviště. Davida Ritticha to rozhodilo, pravá noha mu odklouzala dál a nestihl se tudíž optimálně připravit na střelu Tylera Seguina.

„Každý to viděl. Jasně, měl jsem trochu času, ale ne tolik, abych se stoprocentně připravil,“ zlobil se po zápase český brankář. „Příště si tam asi lehnu na půl hodiny, aby si toho rozhodčí všimli,“ doplnil naštvaně po trefě, kterou sudí posvětili až po zhlédnutí videa.

„Příště si tam asi lehnu na půl hodiny, aby si toho rozhodčí všimli.“

Jakmile hlavní arbitři Francis Charron a Eric Furlatt ukázali na středový kruh, šestadvacetiletý brankář o svou klec roztřískal hokejku, rozjel se za pány v pruhovaném a od plic jim dal jasně najevo svůj pohled na celou situaci. A nebyl sám, kdo byl pořádně naštvaný.

„V Torontu, kde se přezkoumávají všechny sporné situace, přišli s tím, že měl David dostatek času na návrat do původní pozice a přípravu na střelu. O tom bychom se mohli bavit celý večer, ne?“ prohlásil po porážce 3:4 po prodloužení kouč Flames Bill Peters.

Střelec Seguin: Nemyslím si, že se jednalo o faul na brankáře

Podle střelce vítězné branky však bylo všechno v pořádku. „Gólman se dostal do postavení, takže si nemyslím, že se jednalo o faul na brankáře,“ uvedl Seguin. Dallas bral dva body i díky asistenci Radka Faksy a Romanu Polákovi, jenž strávil na ledě přes 23 minut.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz