Róbert Petrovický ustál nájezd Kočího a následně rozhodl duel se Spartou. Velké tři body, praví

1. prosince 2012, 9:24

Pavel Kuba

Kometa s pražskou Spartou prohrávala již o dvě branky, přesto se jí znovu v sezóně podařilo skóre dorovnat a nakonec na domácím kluzišti zvítězit. Velikou zásluhu na brněnském obratu měl i slovenský veterán Róbert Petrovický (na snímku), který nejprve inkasoval nevybíravý zákrok od Sparťana Kočího, následně ze skrumáže před bránou zařídil rozdílovou branku. Nejenom o incidentu, který vyústil v bitku Kočího s Valábikem, se slovenský forvard rozpovídal po pátečním zápase.

Onen zákrok se odehrál ve 44. minutě za nerozhodného stavu 2:2. „Byl jsem trošku překvapený, ale je to jeho styl hry. Nevím, co se stalo, měl jsem hráče na zádech. Že prý se rozjel pořádně. Trochu mi vyrazil dech, tak jsem to pak musel chvíli rozdýchávat. Ale zatím to vypadá, že budu v pohodě. Nehrající spoluhráči, kteří to viděli z tribuny, říkali, že to asi bylo trochu za hranicí únosnosti,“ popisuje svůj střet s pražským bijcem rodák z Košic.

„Moje staré kosti už toho moc necítí,“ směje se už Petrovický. „Nevím, asi mě trefil ještě šťastně. Díky bohu jsem v pořádku a doufám, že tomu tak bude i na další zápas,“ věří slovenský matador, že marodku trenéra Venery nerozšíří.

Jeho následný gól na 3:2 pak může být chápán jako pořádné zadostiučinění, Petrovický však podobná slova tlumí. „Je jedno, kdo dá gól, hlavně, že jsme zápas otočili. Ve druhé třetině jsme měli hluché čtyři minutky, šance měla Sparta i ze začátku. Ale my jsme je myslím tlačili, zápas nebyl špatný. Zabrali jsme v pravou chvíli, dali jsme první gól, druhý gól a do kabiny jsme už zase šli za remízového stavu. Že jsem zrovna já dal třetí branku, je jedno, nikdo se na to neptá. Nestřílíme krásné góly, ale hlavně, že počítají,“ uvádí devětatřicetiletý veterán.

„Dnes je to velká výhra. Děkuji spoluhráčům počínaje Martinem Falterem. Ten dnes Trvku zastoupil výborně. Máme sestavu všelijak poslepovanou, někdy se nám chvílemi nedaří. Ale fanoušci jsou i za takové situace skvělí. Když máme ty špatné chvíle, tak cítíme jejich podporu. Nedá se hrát bez chyby celých šedesát minut a dávat sedm gólů, jako minulý zápas. Potřebujeme povzbudit. Proto fanoušky vyzývám, aby nás hnali. Nám to pomůže. I dnes nám to pomohlo. Naše první branka nás dostala do zápasu, zabojovali jsme a vyhráli,“ vzkazuje modrobílým příznivcům autor letošních čtyř extraligových branek.

Vyřídit účty s Kočím se ihned po zákroku vydal brněnský obr Boris Valábik. „Zastal by se mě asi každý hráč, navíc Boris je člověk, který ví, co má udělat. Po zápase jsem přišel do kabiny, podal jsem mu ruku a proběhl oční kontakt. V takovém momentě není potřeba nic říkat,“ praví Petrovický, který začátkem sezóny laboroval se zraněním.

Teď již ale fit, což se o zbytku mančaftu říct nedá. Trenér Venera v zápase se Spartou postrádal hned osm borců základní sestavy. „Před Vánocemi ještě síly jsou. Mně osobně se hraje lépe na tři útoky. Já jsem to zažil kdysi dávno v Trenčíně, ještě když jsem byl mladý. Tam jsme hráli stále na tři pětky. Hokej se však trošku změnil. Nyní je momentální situace, že nemáme dostatek hráčů. Na střídačce jsou mladí kluci, kteří čekají na svou šanci. Ale říkám, v naší hře je pohyb, je tam tempo. Síly sice ubývají, ale během zápasu na to není čas myslet,“ nebojí se Petrovický většího herního vytížení.

I když Kometa dostává hodně branek ze začátku třetin, dle slov slovenského matadora to není hlavní aktuální problém jihomoravského mužstva. „My podle mě nemáme špatné začátky, jenom soupeři dávají branku. Hned od začátku hrajeme v pohybu a máme šance. Zatím nám nevychází dát první gól. Dnes jsme zápas otočili, i to se stává. I v předchozích zápasech jsme měli dobré začátky a přesto jsme prohrávali. Je potřeba se toho vyvarovat. Snad se to za chvilku změní. Ale teď je to jedno, máme tři body. Velké tři body,“ uzavírá Petrovický.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz