Rok na Slovensku mu prospěl. Bývalý útočník Liberce se vrátí do TELH

Foto: Facebook HK Dukla Trenčín

22. dubna 2020, 20:23

Václav Jáchim

Když nejde kariéra podle představ, je třeba udělat změnu a pořádně zabrat! Josef Mikyska potvrzuje, že tenhle scénář funguje. Někdejší útočník Liberce opustil rezervu Tygrů v Benátkách nad Jizerou a odešel do německého Freiburgu. Loni posílil Duklu Trenčín a po parádní sezoně na Slovensku je blízko návratu do české TELH.

Všechno je předjednáno, čeká se jen na termín 1. května, kdy tuzemské kluby mohou oficiálně potvrdit změny v kádrech. Josef Mikyska se vrátí do nejvyšší soutěže, kterou hrál naposledy v ročníku 2017-18. Tehdy stihl šest utkání za Bílé Tygry, později odešel do českobudějovického Motoru.

„Pepovi ohromně pomohla sezona na Slovensku. V Trenčíně hrál první pětku, chodil na přesilovky, byl velmi produktivní. Ukázal, že hokej umí," konstatuje Tomáš Krejčí ze společnosti Unlimited Sports Management, jež hráče zastupuje.

Foto: Martin Kurfiřt

Pětadvacetiletý rodák z Frýdlantu, jenž hrával za mládežnické reprezentační výběry, se v barvách Dukly pořádně připomněl. Mikyska sehrál za Trenčín 53 utkání, vstřelil 14 branek a přidal 41 nahrávku. S 55 body byl nejproduktivnějším hráčem týmu.

V jedné formaci nastupoval s kanadským bojovníkem Brandonem Aldersonem, který má také namířeno do české nejvyšší soutěže. S Mikyskou se v jednom dresu patrně nesejdou, na podzim se z nich stanou soupeři.

„O Pepu projevily zájem tři extraligové kluby, s jedním z nich nyní finišujeme jednání," potvrdil Krejčí. Na návrat Mikysky do Liberce to nevypadá, konstruktivní útočník posílí konkurenci. „Konkrétní být zatím nemohu," doplnil hráčův agent.

Mikyska už v průběhu uplynulého ročníku uzavřel s vedením Dukly nový kontrakt, je v něm ale zahrnuta klauzule o uvolnění v případě zajímavé nabídky z Česka. Přesně tenhle scénář by měl počátkem května nastat.

Chlapík, který mezi mantinely naší nejvyšší soutěže stihl i s play off 42 utkání a zaznamenal tři body, by měl už příští týden ohlásit stěhování do nového extraligového klubu.

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz