Rossiho hororové zážitky s covidem: Šel jsem spát s tím, že se možná neprobudím

Foto: nhl.com

9. května 2021, 15:33

Marek Hedbávný

Na draftu v roce 2020 si ho už z deváté pozice vybrala Minnesota. Rakouský supertalent Marco Rossi ale v této sezoně odehrál pouze pět utkání.

Jeden ve švýcarské lize za Curych, čtyři potom za Rakousko na mistrovství světa juniorů. Od Nového roku nehraje.

Že s ním není něco v pořádku, jste si mohli všimnout už na zmíněném šampionátu. Jindy velmi produktivní a aktivní Rossi nezískal ve čtyřech zápasech ani bod.

Později se přišlo na to, proč...

Marco Rossi se totiž potýkal s vážnými komplikacemi po nákaze koronavirem.

„Právě během mistrovství jsem si řekl: Nemůžu dál. Jsem tak unavený," vypráví devatenáctiletý útočník v rozhovoru pro The Athletic. 

„Všichni se mě ptali: Marco, co se děje? Vždyť vždycky chodíš na led. Já jim říkal: Nemůžu. Jsem hrozně unavený. Všichni z toho byli v šoku," dodává Rossi.

„Moc děkuji bohu za to, že při mně stál. Jsem šťastný, že vůbec žiju."

Když po šampionátu odcestoval do zámoří, aby v kempu zabojoval o místo na soupisce Minnesoty, doktoři odhalili jeho závažný zdravotní stav: Rossi měl myokarditidu, tedy zánětlivé onemocnění srdečního svalu.

„Doktoři mi dokonce řekli, že kdybych na mistrovství odehrál ještě jeden zápas, mohlo to skončit úplně jinak," přiznává Rossi. „Moc děkuji bohu za to, že při mně stál. Jsem šťastný, že vůbec žiju."

Na konci ledna se z Ameriky kvůli léčbě vrátil do Rakouska. Situace byla vážná: „Vždy, když jsem šel spát, jsem byl vystrašený z toho, že už se znovu neprobudím," šokoval svým vyjádřením pro The Athletic.

„Každou noc jsem probrečel. Prosil jsem rodiče, aby se mnou spali v pokoji."

„Každou noc jsem probrečel. Prosil jsem rodiče, aby se mnou spali v pokoji. Když jsem se pak ráno probudil, měl jsem ohromnou radost. Bylo to opravdu těžké období," popisuje dál.

Rossiho nyní čeká další série vyšetření – první výsledky vypadají nadějně. Od příští sezony už by se snad mohl vrátit k hokeji.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz