Roth míří do Švýcarska. Jde do klubu, kde působí zlatý střelec z Nagana

Foto: Jan Pavlíček, hcmotor.cz

28. ledna 2021, 16:44

Václav Jáchim

Pouze týden působil Vladimír Roth u Ocelářů, teď už má zkušený obránce jasno o dalším angažmá. Třicetiletý pražský rodák míří do švýcarského Lausanne, jak informovaly stránky 24heures.ch, Roth se s vedením účastníka NLA dohodl na smlouvě do konce sezony.

Angažmá v zahraničí bylo pro někdejšího reprezentanta prioritou, kontakty ve Švýcarsku probíhaly už před touto sezonou. Agent hráče Pavel Maršoun potvrdil jednání, právě Švýcarsko zajímalo Rotha především. V minulém roce dohoda neklapla, teď už ano.

Také proto ostřílený zadák bleskově ukončil angažmá v Třinci, kam se před několika dny vrátil. Roth sehrál jediné utkání za farmu Ocelářů ve Frýdku-Místku, před sebou má působení ve Švýcarsku. Jak uvedl zmíněný web, domluvil se na spolupráci s Lausanne a měl by být k dispozici už pro páteční duel proti Luganu.

HC Lausanne má od loňska nové vlastníky, jedním ze spolumajitelů je také český miliardář žijící ve Švýcarsku Zdeněk Bakala. Pozici šéfa hokejových operací zastává bývalý dlouholetý obránce NHL Petr Svoboda. Zlatý střelec z finále olympiády v Naganu bezpochyby příchod Rotha ovlivnil.

▪️ SPORT▪️ Le LHC s'est offert les services du défenseur tchèque Vladimir Roth. Il est à la disposition des Lions après avoir quitté son club de Ocelari Triniec.

Zveřejnil(a) 24heures dne Čtvrtek 28. ledna 2021

V Lausanne hledali zkušeného obránce, který by doplnil kádr pro zbytek sezony. Roth bude v týmu dalším cizincem, na soupisce jsou rovněž Kanaďané Mark Barberio, Cory Conacher, Cory Emmerton, Charles Hudon, Josh Jooris a Američan Brian Gibbons.

Tým z Lausanne vede zkušený kouč Craig MacTavish, v minulosti vynikající útočník NHL. Jedním z jeho asistentů je Karel Svoboda – někdejší hráč Litvínova či Plzně a bratr olympijského vítěze Petra Svobody. Z našinců dres klubu kdysi oblékali internacionálové Oldřich Zábrodský, Miroslav Sláma, Bohuslav Ebermann a Jiří Novák, klub má v kádru také Petra Čajku, který hraje druhou švýcarskou soutěž za HC Biasca Ticino Rockets.

Pro Vladimíra Rotha půjde o třetí zahraniční angažmá v kariéře. Období 2007 až 2009 strávil v kanadském juniorském týmu London Knights, před sezonou 2015-16 se dohodl s ruským Novosibirskem, ale po 18 utkáních Kontinentální ligy se rozloučil a uskutečnil návrat do Třince. V letošním ročníku sehrál pět extraligových duelů za České Budějovice.

Foto: hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz