Rozletí se zase Jestřábi? Tohle je jejich TOP 5 posil

Příprava na ledě začne až za měsíc, už teď má ale Prostějov v podstatě kompletní kádr. Oproti tomu loňskému je hodně jiný. Vrátí se díky novým tvářím Jestřábi mezi prvoligovou špičku?

Ondřej Bláha (G, 27 let)

Minulá sezona: Vsetín, 27 zápasů (90,07 %, 2,84 G/Z)

V minulosti byl jedničkou Českých Budějovic, což samo o sobě o něčem svědčí. Poslední dvě sezony v Havířově a na Vsetíně byly přece jen o něco slabší, než je u Bláhy zvykem. Usadí se v Prostějově? Jestřábi měli loni problém právě v brance, Bláha přinese víc stability.

Foto: hc-vsetin.cz

Aleš Sova (O, 28 let)

Minulá sezona: Znojmo, 52 zápasů (5+12)

Prostějovská obrana prošla radikální obměnou, zůstal jen Petr Krejčí. Jednou z posil je Aleš Sova, o kterém sportovní manažer Jestřábů Jiří Vykoukal prohlásil, že byl v minulé sezoně jedním ze dvou nejlepších obránců Znojma. Sova v 50 zápasech základní části EBEL získal sedmnáct bodů (5+12). Je v nejlepším věku.

Foto: lhkjestrabi.cz

Tomáš Kaut (Ú, 31 let)

Minulá sezona: Kladno, 52 zápasů (4+12)

Prostějov měl v předešlých sezonách hodně zajímavý tým, minimálně co do individuálních kvalit jednotlivých hráčů. Jako celek to ale tolik nefungovalo. Tomáš Kaut je typem hráčem, pro kterého je tým vždy na prvním místě. Jde o poctivého defenzivního forvarda. Do Prostějova ho zlákal trenér Ladislav Lubina, který ovšem ze zdravotních důvodů na střídačce skončil. Bude i tak Kaut prvním centrem Jestřábů?

David Bartoš (Ú, 28 let)

Minulá sezona: Znojmo, 53 zápasů (10+18)

Tohoto hráče bude obzvlášť zajímavé sledovat, po dlouhé době totiž míří do českých soutěží. V EBEL si udělal výborné jméno, ve Znojmě dokonce dělal kapitána a v ročníku 2016/2017 ovládl se 45 body týmovou produktivitu. Může být nyní jednou z hvězd Chance ligy?

Foto: lhkjestrabi.cz

Petr Mrázek (Ú, 25 let)

Minulá sezona: Znojmo, 22 zápasů (5+6)

Jednoznačně hráč, který má na to dávat okolo dvaceti gólů za sezonu. Když hrál v první lize naposledy – za Třebíč – sbíral téměř bod na zápas. Od té doby navíc získal další zkušenosti. Škoda loňské promaroděné sezony. 

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

Aktuální kádr LHK Jestřábi Prostějov

Brankáři: Ondřej Bláha, Kryštof Rochla.

Obránci: Tomáš Drtil, František Hrdinka, Petr Krejčí, Jakub Matyáš, Martin Pěnčík, René Piegl, Aleš Sova, Robin Staněk.

Útočníci: David Bartoš, Michal Gago, Dominik Hrníčko, Petr Chlán, Tomáš Jandus, Tomáš Kaut, Lukáš Motloch, Petr Mrázek, Matěj Novák, Kryštof Ouřada, Daniel Vachutka, František Wágner, Lukáš Žálčík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz