Růžička chce Židlického, Ručinský ještě čeká na poslední vyšetření

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

29. dubna 2015, 12:19

Adam Bagar

Už pouhé dva dny zbývají do startu světového šampionátu, který se letos uskuteční v Praze a Ostravě. A reprezentační trenér už začíná mít pomalu jasno o konečné nominaci, kterou zveřejní ve čtvrtek. Ale pár otazníků přesto v hlavě má. Například u Martina Ručinského, který ještě čeká na důležité vyšetření, které by mělo rozseknout, zda se na domácím MS představí či nikoliv. Ostře sledované bude nyní také sedmé utkání play off NHL mezi Tampou Bay a Detroitem, tam by Růžička rád získal Marka Židlického.

O tom, že kanonýr Radim Vrbata i oba bratři, Zbyněk a Milan, Michálkové se na světovém šampionátu nepředstaví, jsme vás informovali už v průběhu úterý, ale u dalších hráčů NHL pořád visí otazník. Konkrétně se jedná o aktéry dramatické série Detroitu s Tampou Bay, z ní už v noci ze středy na čtvrtek vzejde vítěz. Zatímco na jedné straně působí zkušený bek Marek Židlický, na druhé mladíci Andrej Šustr a Ondřej Palát.

"Čekáme na Židlického, který je pro nás prioritou. A pak se ještě rozhodujeme, jak bychom naložili s hráči Tampy, ale moc už do toho zasahovat nechceme," přiznává trenér Růžička, který už zkušeného obránce Red Wings stačil oslovit. "Psal jsem mu zprávu, ozval se mi s tím, že až po zápase mi zavolá a dá vědět," prozrazuje respektovaný lodivod reprezentace. A jak to vypadá s litvínovským mistrem Martinem Ručinským?

"Bude absolvovat poslední vyšetření u pana Koláře. Pak se uvidí," říká Růžička. Podle něj se zdravotní stav čtyřiačtyřicetiletého hokejisty malinko zlepšil. Přesto je jeho účast na MS stále s velkým otazníkem, jasno by ale mělo být ještě v průběhu středečního odpoledne či večera. "Chceme, aby byl co nejzdravější. Nechceme si vyblokovat jedno místo, my ani on nechceme jít do nějakého velkého risku," přiznává Růžička.

I kdyby se nakonec Ručinský na domácím turnaji představil, ve čtvrteční nominaci by ještě nefiguroval a v pátek proti Švédům nenastoupil. "Nebyl by hned zapsaný, dvě místa si pak necháme volné. V případě, že by to dopadlo dobře, tak by potřeboval jít do tréninku," hlásí Vladimír Růžička, který s Martinem Ručinským hovořil v úterý večer. "Konzultovali jsme to spolu a malinko jsem větší optimista, než v pondělí," hlásí.

Sestava české reprezentace na středečním tréninku:

Jakub Kovář, Pavelec, Salák – Němec, Hejda, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Jordán, Kempný, Mozík – Erat, Sobotka, Voráček – Jágr, Jan Kovář, Klepiš - Červenka, Novotný, Hertl - Simon, Koukal, Zaťovič - Radil, Smoleňák, Vondrka. 

Aktuální kádr české reprezentace před MS 2015:

Brankáři (3):
Ondřej Pavelec (Winnipeg, NHL), Alexander Salák (Novosibirsk, KHL), Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL). 

Obránci (9):
Jan Hejda (Colorado, NHL), Michal Jordán (Carolina, NHL), Petr Čáslava (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Ondřej Němec (CSKA Moskva, KHL), Jan Kolář (Vladivostok, KHL), Jakub Nakládal (Turku, Finsko), Jakub Krejčík (Örebro, Švédsko), Michal Kempný (HC Kometa Brno), Vojtěch Mozík (HC Škoda Plzeň).

Útočníci (16):
Jaromír Jágr (Florida, NHL), Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Tomáš Hertl (San Jose, NHL), Martin Erat (Arizona, NHL), Vladimír Sobotka (Omsk, KHL), Petr Koukal (Jokerit Helsinky, KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl, KHL), Martin Zaťovič (Toljatti, KHL), Roman Červenka (Petrohrad, KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Radek Smoleňák (MODO, Švédsko), Martin Ručinský (HC VERVA Litvínov), Jakub Klepiš (HC Oceláři Třinec), Michal Vondrka (HC Sparta Praha), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň), Lukáš Radil (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice).

Realizační tým:

Generální manažer: Slavomír Lener
Hlavní trenér: Vladimír Růžička
Asistenti: Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček
Manažer týmu: Martin Loukota
Trenér brankářů: Martin Prusek
Video trenér: Jan Procházka
Kondiční trenér: Lukáš Stránský
Lékař: MUDr. Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Michal Truc
Hospodář: Zdeněk Šmíd.
Media manažeři: Zdeněk Zikmund a Martin Procházka.

Program utkání české reprezentace v základní skupině šampionátu:

Pátek 1. května: 
20:15 Česká republika - Švédsko

Sobota 2. května:
20:15 Česká republika - Lotyšsko

Pondělí 4. května:
20:15 Česká republika - Kanada

Čtvrtek 7. května:
16:15 Česká republika - Francie

Pátek 8. května:
16:15 Česká republika - Rakousko

Neděle 10. května:
16:15 Česká republika - Německo

Úterý 12. května:
20:15 Česká republika - Švýcarsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz