Rychle a zběsile, to byla injekce juniorů. Telefony do šatny nepatří!

Foto: Karel Švec, Český hokej

Poctivě pilovali souhru a dřeli, aby na prvním vrcholu sezony obstáli. Čeští junioři si před startem Hlinka Gretzky Cupu také dopřáli krátký únik z poměrně fádního programu. Během nedělního podvečera vyrazili hromadně do kina. „Vybrali jsme jim nejnovější díl Rychle a zběsile. Myslím, že se to hráčům líbilo," hlásí manažer týmu Petr Studnička.

V břeclavském kině byste jiné návštěvníky hledali marně. „Film běžel jenom pro hráče, nikdo jiný tam nebyl. Ani členové našeho realizačního týmu," usměje se Studnička. Rozptýlení se před turnajem určitě hodilo. „Pak už nebude prostor. Pro kluky to znamenalo určitou změnu, mezi přípravným zápasem s Amerikou a startem Hlinka Gretzky Cupu se něco takového nabízelo."

„Máme všechno, co potřebujeme."

V Břeclavi je osmnáctka roky doma. Zástupci každého ročníku poznali výborné podmínky a velké srdce místních, kteří si juniorské reprezentanty berou tak trochu za své. Svěřenci trenérů Berana, Plodka a Skuhrovce nocují tradičně v hotelu Celnice, jen několik metrů od česko-rakouských hranic. „Jsme tam sami. Máme veškeré zázemí. K dispozici je velký sál na porady, také zahrada s bazénem, hřiště na fotbálek a podobně," vypočítává Studnička.

Hokejisté musejí mimo led dodržovat podobná pravidla jako jejich předchůdci. „Je to klasika. Nechceme telefony v šatně, to je ale asi stejné jako jinde. V hotelu hráče neomezujeme. Mají jasně dané časy, kdy a kde musejí být. Platí standardní pravidla pro používání mobilů, kluci je nesmějí mít při jídle a na poradách." Setkáním s rodinami a známými bývají vyhrazeny chvíle po zápasech. „Vždycky se domluvíme, kolik času hráči chtějí," hlásí manažer týmu.

Coby domácí mají Češi výsadu velké kabiny na opačné straně stadionu, než kde sídlí ostatní účastníci skupiny. Šatna je prostorná, s maximálním vybavením. „Máme všechno, co potřebujeme. Zázemí je vynikající, třeba i z pohledu lékaře a fyzioterapeuta. Jsou tady prostory pro kustody, brusírna. Fakt všechno," ukazuje. Uspořádání kabiny se nijak neliší od jiných národních mužstev. „Na zdech jsou například diagramy herních situací a přesilovek," dodává Studnička.

Osmnáctka se na Hlinka Gretzky Cup chystala několik týdnů. Hráči si uvědomují, že je čeká pořádná výzva. Břeclav bude několik dní hlavním městem českého hokeje. „Je tady spousta dalších akcí. Seminář pro trenéry, zasedání výkonného výboru a různých svazových komisí." Junioři budou pod větším tlakem, než jsou zvyklí, ale domácí prostředí je pokaždé ohromnou výhodou. „Myslím, že klukům může pomoci," reaguje Studnička. „Co si pamatuji, vždycky tady byla skvělá atmosféra, která mužstvo dokázala nažhavit."

„Je to podobné jako mistrovství světa, turnaj má velkou prestiž a špičkovou organizaci."

Jelikož hráčům přijede řada příbuzných a blízkých, mají logicky zájem o hodně vstupenek. „Kluci si napsali, kolik by jich chtěli. Nemáme garantované takové množství, ale musím zaklepat, zatím se nám požadavky daří pokrýt," usměje se Studnička.

Povinnosti manažera týmu jsou podle něj srovnatelné s pobytem výpravy na mistrovství světa. „Je to podobné, turnaj má velkou prestiž a špičkovou organizaci," upozorňuje. Klání v Břeclavi před časem sem tam poznamenaly tropické teploty, ovšem aktuální počasí na jihu Moravy je příjemné. „Žádné potíže s ledem nebo s něčím jiným zatím nenastaly. Pevně věřím, že to takhle bude i nadále," přeje si závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz