Rytíři srazili Spartu, slaví i Motor! Kometa dál tápe, derby pro Hradec

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

11. srpna 2020, 19:19

Adam Bagar

Generali Česká Cup měl dnes na programu osm utkání, do akce šlo všech šestnáct mančaftů. V derby slavili hokejisté Hradce Králové, Karlových Varů a Liberce, moravská bitva na Kometě patřila Olomouci, Oceláři díky hattricku Michala Kovařčíka přehráli Zlín. Cenné skalpy zapsaly Kladno a České Budějovice, zato Přerov schytal další debakl, tentokrát od Vítkovic.

Skvělý Mazanec v derby vynuloval Dynamo

2:0 nad Brnem a 5:2 nad Olomoucí. Východočeští rivalové šli do úvodního derby v sezoně s šesti body při skvělém skóre 7:2, tentokrát už ale musel jeden z nich narazit. Pokračovalo se v tradici z posledního ročníku, kdy pokaždé slavil hostující tým. Dynamo sice svého soupeře mačkalo, ale nenašlo recept na skvělého Marka Mazance, který chytil všech 31 střel soupeře. Mountfieldu tak stačila k výhře jediná trefa z hole Kevina Klímy.

HC DYNAMO PARDUBICE – MOUNTFIELD HK 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Kevin Klíma (Nedomlel, Jergl).
Rozhodčí: Hodek, Micka – J. Svoboda, Lhotský.
Vyloučení: 5:7.
Bez využití.
Střely na branku: 31:20.
Diváci: 1 820.
HC Dynamo Pardubice: Klouček – Vála, Nakládal, Mikuš, Holland, Kolář, Hrádek – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Kusý, Claireaux, Paulovič – Kratochvil, Zeman, Machala. Trenéři: Razým, Mikeska, Čáslava.
Mountfield HK: Mazanec – Nedomlel, Zámorský, Čáp, Jank, Šalda, F. Pavlík, Pilař – Lev, Cingel, Smoleňák – Sklenář, Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Orsava. Trenéři: Růžička, Branda, Kočí.

Michal Kovařčík hattrickem srazil Berany

Do souboje dosud neporažených trenéři nasadili gólmany, kteří se v Generali Česká Cupu představili poprvé. Oba si nejspíš start představovali trošku jinak. Třinecký Lukáš Daneček inkasoval už po 30 sekundách, zlínský Michal Kořének potom během šesti minut lovil puk z branky třikrát. Oceláři však i díky rychlému obratu zvítězili 5:2 a zůstali stoprocentní. Mužem zápasu se stal Michal Kovařčík, který se zaskvěl hattrickem.

HC OCELÁŘI TŘINEC – PSG BERANI ZLÍN 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Hrňa (M. Stránský, Vrána), 15. Dravecký (Kofroň), 16. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Musil), 46. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Doudera), 52. M. Kovařčík (Gernát) – 1. Herman (Fořt, Gazda), 31. Fořt (Ondráček, Gazda).
Rozhodčí: Dědek, Kika – Gebauer, Rožánek.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 38:23.
Diváci: 500.
HC Oceláři Třinec: L. Daneček – M. Doudera, Gernát, F. Haman, D. Musil, Hrachovský, Jaroměřský, Zahradníček – Kurovský, P. Vrána, M. Stránský – O. Kovařčík, Marcinko, M. Kovařčík – D. Kofroň, J. Mikúš, Dravecký – Hrňa. Trenéři: Varaďa a Zadina.
PSG Berani Zlín: Kořének – Gazda, Žižka, D. Nosek, Dluhoš, Řezníček, Matyáš Hamrlík – Ondráček, Fořt, Herman – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – Dobiáš, Fryšara, Z. Okál – Dufek, Karafiát, Václavek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Litvínov začal bez gólu, Pulpán má tři body

Zatímco Energie už za sebou měla gólově bohatá vystoupení v Mladé Boleslavi a s Libercem, Vervu čekala po karanténě první partie, v níž dostali příležitost i mladí hráči. Karlovy Vary podkrušnohorské derby ovládly a polepšily si už v tabulce skupiny B na sedm bodů. Brankář Filip Novotný zapsal nulu, domácí gólostroj se zastavil na čísle pět. Třemi body zazářila letní posila Lukáš Pulpán, prosadil se i zkoušený Martin Kadlec.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC VERVA LITVÍNOV 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Skuhravý (Vondráček, Pulpán), 22. Kohout (Koblasa, Pulpán), 39. Pulpán (Kohout, Machač), 54. Flek (Kotvan, Koblasa), 60. Kadlec.
Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel – Pešek, Malý.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 1:0.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 35:27.
Diváci: 1 005.
HC Energie Karlovy Vary:
Novotný – Kotvan, Šenkeřík, Pulpán, Weinhold, Graňák, Plutnar, Kowalczyk – Beránek, Machač, Flek, Koblasa, Černoch, Kohout, Zabloudil, Hladonik, Kadlec, Redlich, Skuhravý, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.
HC VERVA Litvínov: Honzík – Ščotka, Balinskis, Doudera, Březák, Štich, Háva – Lyszczarczyk, Hanzl, Jurčík, Látal, Gerhát, Helt, Válek, Svoboda, Stříbrný, Havelka, Jícha, Zygmunt. Trenéři: Országh a V. Sýkora.

Motor si vyšlápl na Plzeň, dva góly dal Doležal

Hráči Motoru měli v nohách pondělní duel na Spartě. Proti Plzni, která dorazila i s kanonýrem Milanem Gulašem, ale podali další sympatický výkon. V prostředním dějství sice během 88 sekund ztratili vedení, ale výsledek otočili. Na rozdíl od duelu v Holešovicích jim vyšel závěr. Rozdílovou trefu vstřelil Matěj Toman, pojistku pak přidal dvougólový Zdeněk Doležal, který už v první třetině otevíral skóre zápasu. Jan Strmeň chytil 46 střel.

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC ŠKODA PLZEŇ 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Z. Doležal (D. Voženílek, Karabáček), 38. Karabáček (Michnáč), 50. Toman (Lytvynov, Prokeš), 55. Z. Doležal (R. Přikryl) – 34. Mertl (Gulaš, P. Musil), 36. Kodýtek (Pour).
Rozhodčí: Pešina, Pražák – Zíka, Šimánek.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 24:48.
Diváci: 1 420.
ČEZ Motor České Budějovice:
Strmeň – Vydarený, Lytvynov, Pýcha, Suchánek, Slováček, Svach – Jonák, Prokeš, Karabáček – M. Novák, Gilbert, Michnáč – D. Voženílek, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Raška. Trenéři: Prospal a Totter.
HC Škoda Plzeň: Pavlát – Lang, Čerešňák, L. Kaňák, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl, Gulaš – Malát, P. Musil, Rob – Pour, Stach, Suchý – Straka, Kodýtek, Eberle. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.

Kladno vstoupilo do turnaje skalpem Sparty

Kladnu vyšel první zápas po karanténě na jedničku. Po bezbrankové první třetině si proti Spartě trefami Štěpána Bláhy a Šimona Jelínka vytvořilo náskok, který už nepustilo. Snížení Davida Tomáška a v závěru Tomáše Pavelky už nic neznamenala, o vítěznou trefu se mezi tím postaral Ondřej Bláha. Prvoligoví Rytíři s Jaromírem Jágrem na střídačce začali turnaj cenným ziskem. Na Spartu, která odehrála o dva zápasy víc, ztrácejí jen bod.

RYTÍŘI KLADNO – HC SPARTA PRAHA 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Š. Bláha (Hlava), 30. Š. Jelínek, 54. O. Bláha (Urban) – 43. Tomášek (M. Jandus, Kalina), 59. Pavelka (Sukeľ, Buchtele).
Rozhodčí: Horák, Sýkora – Komárek, Hnát.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 21:34.
Diváci: 500.
Rytíři Kladno:
Košarišťan – Zelingr, Kehar, V. Sorokin, Štochl, Zajíc, Mikliš, Ticháček – Bernat, Račuk, Š. Bláha – Routa, Kubík, Guman – Š. Jelínek, Pitule, Hlava – Bláha, Filip, Urban. Trenéři: Čermák, Burger a Kregl.
HC Sparta Praha: Neužil – Piskáček, Košťálek, M. Jandus, Kalina, T. Pavelka, Jeřábek, Klodner – Rousek, Horák, Řepík – Kudrna, Sukeľ, Zikmund – Dvořáček, Říčka, Pšenička – Buchtele, Pech, Tomášek. Trenéři: Hořava a Jandač.

Boleslav čeká na výhru v Liberci už 10 let

Mladá Boleslav se v derby představila už i s Radimem Zohornou, který jí pomůže v úvodu sezony. Černou sérii pod Ještědem ale nezlomila, její poslední vítězství se tam datuje k 18. listopadu 2010. Tentokrát Bruslaři dokonce vyšli gólově naprázdno, brankář Petr Kváča chytil všech 23 střel. Defenzivně laděnou partii rozhodl Radan Lenc, uklidňující druhý liberecký gól pak ve třetím dějství přidal zkušený obránce Lukáš Derner.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – BK MLADÁ BOLESLAV 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Lenc (Hanousek), 46. Derner (Bulíř, Musil).
Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Lučan, Kis.
Vyloučení: 3:6, navíc Šmíd (Liberec) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 34:23.
Diváci: 1 171.
Bílí Tygři Liberec:
Kváča – Knot, Šmíd, Derner, Rosandič, Hanousek, Havlín – Gríger, Musil, Birner, Lenc, Jelínek, Rachůnek, Filippi, Zachar, Bulíř. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.
BK Mladá Boleslav: Růžička (33. – 40. Schwarz) – Šidlík, Hrbas, Bernad, Pláněk, Fillman, Dlapa – Zbořil, Kotala, Šťastný, Zohorna, Lutner, Jääskeläinen, Alderson, Cienciala, Stránský, Strnad, Bičevskis. Trenéři: Rulík a Patera.

Kometa skórovala, ale dál zůstává bez bodu

Takhle si Ondřej Kacetl premiéru v brněnském dresu rozhodně nepředstavoval. Neuběhlo ani deset minut, když jej Hanáci třígólovou smrští vyhnali z branky. Kometa pak sice po takřka 144 minutách ukončila střelecké trápení – dvakrát se prosadil Peter Schneider. Ale to bylo z její strany vše, naopak Lukáš Nahodil v závěru svou druhou trefou v utkání přidal pojistku. Brno tak po třech utkáních letního poháru zůstává dál na nule.

HC KOMETA BRNO – HC OLOMOUC 2:4 (0:3, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Schneider (Střondala, Vincour), 35. Schneider (Zaťovič, Holík) – 6. Nahodil (Klimek, Káňa), 10. Burian (Bambula), 10. Kolouch (Kucsera), 51. Nahodil (Klimek, Káňa).
Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Kajínek, Rampír.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 31:29.
Diváci: 485.
HC Kometa Brno:
Kacetl (od 10. Vejmelka) – Pyrochta, Freibergs, Mikyska, Němec, Bartejs, Zábranský, Gulaši – Zaťovič, Holík, Mueller – Vincour, Střondala, Schneider – Kunc, Rákos, Šoustal – Plášek, Kusko, Horký. Trenéři: Zábranský, Jiří Horáček, Pokorný a Bělohlav.
HC Olomouc: Konrád – Hlaváč, Valenta, Ondrušek, Černý, Švrček, Rutar, Dujsík – Burian, Ostřížek, Bambula – Olesz, Kolouch, Kucsera – Klimek, Nahodil, Káňa – Gřeš, Handl, Navrátil. Trenéři: Moták a Tomajko.

Vítkovice si zastřílely, Přerov má skóre 3:20

Vítkovice si po dvou těsných porážkách 3:4 spravily chuť v Přerově, kde od úvodních minut dominovaly. Prvoligového soupeře přestřílely jasně 51:17 a jejich gólostroj se zastavil na čísle sedm. Ostravané váleli hlavně v přesilovkách, využili hned čtyři z pěti. O čestný zásah Zubrů, které trápí početná marodka, se ve třetí třetině postaral Mikuláš Zbořil. Zatímco hosté slavili první výhru, domácí jsou dál na nule při skóre 3:20.

HC ZUBR PŘEROV – HC VÍTKOVICE RIDERA 1:7 (0:2, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 47. Zbořil (Süss, Forman) – 8. Šišovský (Marosz, Trška), 11. Dočekal (Werbik, Mikyska), 27. Lakatoš (Trška, Marosz), 31. Bernovský (Lakatoš, Šišovský), 41. Kovář (Lakatoš, Mikyska), 42. Koch (Dočekal, Demel), 55. Werbik (Demel, Černý).
Rozhodčí: Šír, Mrkva – Hlavatý, Lederer.
Vyloučení: 5:3.
Využití: 1:4.
Střely na branku: 17:51.
Diváci: 500.
HC ZUBR Přerov:
Holík (od 31. Kubík) – Hrabal, Krisl, Kleiner, Forman, Zbořil, Dřímal – Dostálek, Hejcman, Goiš – F. Dvořák, Süss, Matěj Svoboda – J. Dvořák, Štefka, Hajšman – Peterka, Indrák, Hradil. Trenéři: Kočara a Grof.
HC VÍTKOVICE RIDERA: M. Svoboda – Černý, Trška, Štencel, Kovář, Demel, Koch – Šišovský, Mikyska, Lakatoš – Mallet, Marosz, Bernovský – T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenéři: Trličík, D. Stránský a Svozil.

Tabulky Generali Česká Cupu

ZDE.

Další program Generali Česká Cupu

Čtvrtek 13. srpna – 4. kolo:
17:00 HC Olomouc – HC Kometa Brno (skupina C) 
17:00 BK Mladá Boleslav – Bílí Tygří Liberec (skupina B, O2 TV Sport)
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary (skupina B)
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (skupina A)
17:30 PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec (skupina D)
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC ZUBR Přerov (skupina D)
18:00 Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice (skupina A)
18:00 Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice (skupina C)

Pátek 14. srpna – dohrávky 1. kola:
17:30 HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno (skupina A)
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov (skupina B)

Pondělí 17. srpna – dohrávka 2. kolo:
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno (skupina A)

Úterý 18. srpna – 5. kolo:
17:00 HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno (skupina C)
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Sparta Praha (skupina A, ČT sport)
17:30 HC VERVA Litvínov – Bílí Tygři Liberec (skupina B)
17:30 HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav (skupina B)
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – PSG Berani Zlín (skupina D)
18:00 Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň (skupina A)
18:00 Mountfield HK – HC Olomouc (skupina C)
18:00 HC ZUBR Přerov – HC Oceláři Třinec (skupina D)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz