<

Rytíři srazili Zubry a slaví postup, dál jde také Dukla. Jestřábi i AZet žijí

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

8. března 2019, 19:51

Jan Šimek

Chance liga už zná první účastníky semifinále. Po výhře nad Litoměřicemi v poměru 4:2 si postup zajistil vítěz základní části z Jihlavy, dál kráčí také hokejisté Kladna, kteří sestřelili Zubry. Naopak vyřazení odvrátily celky Prostějova i Havířova. Jestřábi vyhráli na Lapači, Slezané zvítězili v Českých Budějovicích.

Dva góly Bradleyho nestačily, na jihu Čech uspěl AZet

České Budějovice si z Havířova přivezly dvě výhry, v pátém utkání série si tak mohly zajistit postup do semifinále. Slezané ovšem začali parádně. Hned po třech minutách se trefil Rašner a krátce nato přidal druhý gól Havířova v přesilovce Gřeš. Jihočeši sice zásluhou Bradleyho v početní výhodě snížili, pak ale AZetu vrátil dvoubrankový náskok Bednář. Jihočeši tlačili, v úvodu třetí dvacetiminutovky se podruhé prosadil Bradley, srovnat už ale Motor nedokázal. Série se tak za stavu 3:2 pro České Budějovice přesouvá do Slezska.

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – AZ RESIDOMO HAVÍŘOV 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Bradley (Z. Doležal, Karabáček), 42. Bradley (Z. Doležal, Kutlák) – 4. Kotala (F. Seman, Rehuš), 7. Gřeš (Bořuta, L. Bednář), 29. L. Bednář (Maruna, Haas).
Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 1:1.
Střely na branky: 29:24.
Diváci: 6 338.
Stav série: 3:2.
HC Motor České Budějovice: Kváča – Pýcha, Plášil, Kutlák, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Babka, Čermák, Gilbert – M. Novák, R. Přikryl, Endál – Beránek, Doktor, Heřman – Kachyňa.
AZ RESIDOMO Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Bořuta, Rašner, Staněk, Dudek – Kotala, F. Seman, Rehuš – L. Bednář, R. Veselý, Bambula – Gřeš, Pořízek, Pawliczek – Maruna, Haas, O. Procházka.

Pekr se vrátil a Dukla bere postup do semifinále

Dukla coby vítěz základní části vyzvala osmé Litoměřice a očekávala se jednoznačná série. Stadion ovšem celku z Vysočiny dokázal zatopit. Doma ale prohrál oba zápasy a na ledě Jihlavy ho čekala náročná šichta. Prohra by znamenala vyřazení. Dukla začala parádně, Skořepovi stačilo jen deset sekund na to, aby otevřel skóre. V přesilovce sice srovnal Korkiakoski, všem pak Jihlavští dvakrát udeřili v přesilovce. Nejprve se trefil Holý, a pak skóroval i Pekr, jenž se vrátil do sestavy domácích po dvouzápasové stopce. Stadion nesložil zbraně, Kadlec vstřelil kontaktní gól na 3:2, jenže Jihlava v závěru přidala pojistku a míří do semifinále.

HC DUKLA JIHLAVA – HC STADION LITOMĚŘICE 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Skořepa (Kajínek, Pohl), 33. J. Holý (Suchánek, Čachotský), 37. Pekr (Anděl, Matějíček), 60. Zeman (J. Holý) – 7. Korkiakoski (M. Kadlec), 49. M. Kadlec (Voženílek, Korkiakoski).
Rozhodčí: Kopeček, Barek – Coubal, Kokrment.
Vyloučení: 8:7, navíc Suchánek (Jihlava) 10 minut.
Využití: 2:0.
V oslabení: 0:1.
Střely na branky: 32:34.
Diváci: 2 937.
Stav série: 4:1, postupuje Jihlava.
HC Dukla Jihlava: Honzík – J. Pohl, Kajínek, Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, D. Váňa – Pekr, Skořepa, Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.
HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Marcel, Pavlas, Klejna, Smetana, Dluhoš, Jebavý – M. Kadlec, Korkiakoski, Ščegolkov – Jánský, Průžek, Voženílek – Svoboda, Štohanzl, Šik – Jirásek, Kropáček.

Jestřábi zlomili prokletí a dobyli Lapač

Vsetínský tým načal sérii s Prostějovem dvěma výhrami, na Hané pak ze dvou utkání vytěžil třetí triumf a doma mohl stvrdit postup mezi nejlepší čtyřku. Jestřábi šli ovšem v závěru první části do vedení díky zásahu Račuka. Druhý gól přidal Prokeš, pak sice v přesilovce snížil na 1:2 domácí Teper, ovšem Starý vrátil Hanákům potřebný klid. Na startu třetí části se podruhé prosadil Račuk. Kucharczyk v závěru korigoval výsledek brankou na 2:4, na vítězství Prostějova, který na Lapači vyhrál poprvé od postupu Valachů do Chance ligy, ale nezměnil nic.

VHK ROBE VSETÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Teper (Pechanec, Slováček), 52. Kucharczyk (Mikuš, Rác) – 18. Račuk (Dvořáček), 35. Prokeš (Venkrbec, Havlík), 40. Starý (Račuk, Volf), 42. Račuk (Čáp, Žovinec).
Rozhodčí: Doležal, Dědek – Lukš, Novák.
Vyloučení: 4:7, navíc Frolo, Šelepněv, Pitule 10 minut, Kopta (všichni Vsetín) a Pšenička (Prostějov) oba 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:1.
Střely na branky: 55:18.
Diváci: 4 520.
Stav série: 3:2.
VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Šilhavý, Hořanský – Březina, Pitule, Vávra.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – D. Kolář, Čáp, Havlík, Žovinec, Husa, P. Krejčí – Žálčík, Račuk, L. Volf – Dvořáček, Pšenička, Hanták – Nouza, Divíšek, Starý – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.

Kladno s Jágrem slaví, přemohlo Zubry a má postup

Hokejisté Kladna po třech vítězných zápasech v řadě prohráli na ledě Přerova 1:2, a tak se čtvrtfinálová série za stavu 3:1 pro Rytíře stěhovala zpátky do Čech. V kladenské sestavě nechyběl ani Jágr, který se mohl už v 10. minutě radovat z úvodní branky Rytířů, o níž se postaral Nash. Ve druhé části zvýšil náskok Kladna bek Říha. Na přelomu utkání Dvořák snížil, ale Vampola v čase 50:31 vrátil Zubrům dvougólový polštář. Krátce nato navíc přidal čtvrtou branku Jelínek a bylo hotovo. Rytíři tak slaví postup do semifinále.

RYTÍŘI KLADNO – HC ZUBR PŘEROV 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Nash (Zajíc, Machač), 26. J. Říha (T. Kaut), 51. Vampola (J. Říha), 54. Jelínek (Nash, Vampola) – 35. F. Dvořák (T. Sýkora, Sikora)
Rozhodčí: Souček, Šindel – Podrazil, Bosák.
Vyloučení: 6:4.
Využití: 1:0.
Střely na branky: 37:29.
Diváci: 4 825.
Stav série: 4:1, postupuje Kladno.
Rytíři Kladno: Cikánek – Zajíc, Nash, J. Říha, Kehar, Lakos, Svedlund – Jágr, Plekanec, Melka – J. Strnad, Vampola, Redlich – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – M. Novotný, R. Černý, Pala, Zbořil, M. Pohl, Weinhold – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, T. Sýkora, F. Dvořák – Goiš, Hejcman, Tomi – Gago, Moučka, Š. Kratochvíl – Davídek.

Další program čtvrtfinále play off

Neděle 10. března – 6. zápasy:
16:00 AZ RESIDOMO Havířov – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – VHK ROBE Vsetín

Úterý 12. března – případné 7. zápasy:
17:30 VHK ROBE Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – AZ RESIDOMO Havířov

Termíny semifinále: 15., 16., 19., 20. a případně 22., 24. a 26. března.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz