<

Rytíři usilují o Skuhravého, přípravu si zpestřili hokejbalovou exhibicí

Foto: hc-kladno.cz

23. července 2015, 16:54

Adam Bagar

Už v úterý kladenští hokejisté vstoupí do přípravného období soubojem s extraligovou Plzní, ještě před tím si však zpestřili přípravu exhibicí s hokejbalovým mistrem HBC Alpiq Kladno. "Při teplotě pět a třicet stupňů to bude boj o přežití," hlásil už před startem zápasu kladenský trenér Jindřich Lidický. Jeho tým se sice dostal do vedení, ale nakonec se projevila větší kvalita soupeře. Rytíři padli 1:4, ovšem z hřiště u zimního stadionu mohli odcházet se vztyčenými hlavami.

V parném počasí se přišlo podívat na oba kladenské týmy takřka tisícovka diváků, která se rozhodně nenudila. Rytíři byli zpočátku překvapivě aktivnější, což jim přineslo první branku zápasu. Především Rudovský se Stachem hráli dobře, postupně se však začala projevovat kvalita hokejbalového mistra, který začal skóre otáčet až na konečných 4:1. Hokejoví Rytíři opanovali aspoň přestávkovou soutěž.

V ní hráči předvedli prudkost své střelby, a nejlepší byl v tomto ohledu jednoznačně střelec Jan Rudovský. Ten trefil míček rychlostí 184 kilometrů za hodinu a z publika se zaslouženě ozývalo srovnání se slovenským obrem Zdenem Chárou. Zatímco hráči v poli se přes velké vedro bavili, o poznání hůře bylo gólmanům, kteří dle vlastních slov budou sušit své prádlo, především výstroj, dlouhých čtrnáct dní.

"Spíše obdivuju hokejové kluky. Já tam stál a ve vedru se musel pořád jenom kropit vodou. Oni měli mnohem víc práce," smeká před kladenskými gólmany brankář hokejbalistů HBC Alpiq Kladno Filip Hájek. Zejména dvacetiletý Jiří Švihálek odchytal parádní duel a dlouho držel naděje Rytířů na možný bodový zisk hodně vysoko. Na závěrečnou část ho nahradil mladík Josef Karlík a inkasoval dvakrát.

Ačkoli má Kladno první přípravné utkání za sebou, to ostré přijde na řadu až v úterý, to se představí na ledě extraligové Plzně. A v útoku možná i s Václavem Skuhravým, který nyní jedná s vedením klubu o svém případném kontraktu. Ve středočeském klubu ostatně hrál už v letech 2000-02, převážnou část své bohaté kariéry však spojil s karlovarskou Energií. Zakotví v následující sezoně v Kladně?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz