Šance pro porubského lídra! Fin Korkiakoski naskočí do extraligy

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Jeden z nejproduktivnějších hráčů Chance ligy Markus Korkiakoski dostane šanci mezi tuzemskou elitou. Z Poruby má vyřízeny střídavé starty do Plzně, jejíž dres oblékne už dnes na olomouckém ledě.

28letý útočník působí na českých kluzištích už třetím rokem. Ve druhé nejvyšší soutěži stabilně podává parádní výkony, na kontě má 138 startů a už 147 bodů za 60 branek a 87 nahrávek.

Po dvou letech strávených v Litoměřicích se v létě přesunul do kádru ambiciózní Poruby, které pomohl už 27 body (10+17) ve 22 zápasech, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče týmu.

Malý, ale šikovný hokejista si tím řekl o druhou šanci v extralize, kterou si zahrál už v listopadu 2018 za Litvínov. Tehdy strávil na ledě něco přes dvanáct minut a vyšel bodově naprázdno.

Teď pomůže Plzni. „Prozatím se jedná o domluvu pro tento zápas na Hané, Korkiakoski se však v budoucnu může v rámci střídavých startů v sestavě Plzně objevit znovu,“ informují indiáni.

Markus Korkiakoski se stane druhým finským hráčem v historii plzeňského týmu, který za indiány nastoupí. Tím prvním byl brankář Tuukka Rask, jenž na západě Čech krátce chytal v roce 2012.

Duel v Olomouci startuje v 16 hodin, živě ho můžete sledovat na Hokejka TV.

Soupiska HC Škoda Plzeň

Brankáři:
Dominik Frodl, Dominik Pavlát, Kristián Kolář.

Obránci:
Vojtěch Budík, Peter Čerešňák, Michal Houdek, David Jiříček, Lukáš Kaňák, Vladimír Kremláček, David Kvasnička, Viktor Lang, Matěj Stříteský, Roman Vráblík.

Útočníci:
Jan Eberle, Milan Gulaš, Matyáš Kantner, Petr Kodýtek, Matěj Kolda, Markus Korkiakoski, Jaroslav Kracík, Martin Lang, Sebastián Malát, Tomáš Mertl, Pavel Musil, Jakub Pour, Filip Přikryl, Luboš Rob, David Stach, Petr Straka, Filip Suchý, Jan Slanina, Vojtěch Šuhaj.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz