Sborná je v semifinále MS 18. Derby ale nedostala zadarmo

Foto: Ryan McCullough / HHOF-IIHF Images

3. května 2021, 22:09

Martin Voltr

Favorizovaní Rusové jsou prvními semifinalisty mistrovství světa do 18 let. V bitvě s Běloruskem málem prohospodařili tříbrankové vedení, ale v pravou chvíli potrestali jejich chyby a vyhráli 5:2.

Bělorusové varovali svého rivala ve vyrovnané generálce před šampionátem, kdy vedli 2:0 a nakonec prohráli až v samostatných nájezdech. I tentokrát začali velmi dobře, v první třetině byli herně aktivnější, ale udělali dvě zásadní chyby.

Ta první: Nepokryli senzačního Matveje Mičkova, jenž v páté minutě vstřelil svůj desátý gól na turnaji. A druhá: Sborné nabídli dvojnásobnou přesilovku, kterou využil Danila Jurov. Po pauze navíc přidal třetí trefu obránce Arťom Duda a v tu chvíli si favorit dělal na ledě, co chtěl.

Jenže výkon Rusů měl daleko do konstantního. Vypadli z tempa a za deset minut rázem vedli jen o gól, Morozov a Nikolajenja snížili na 2:3!

Bělorusko bylo nakonec střelecky aktivnější (32:29), ovšem v klíčových momentech si neodpustilo individuální minely a Miročničenko s Gajdamakem v závěrečné třetině potvrdili očekávaný postup sborné.

Výsledek 1. čtvrtfinále MS do 18 let:

RUSKO – BĚLORUSKO 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Mičkov (Kvočko, Bučelnikov), 16. Jurov (Koromyslov), 23. Duda (Jurov, Svečkov), 47. Mirošničenko, 49. Gajdamak – 28. Morozov (Michaljov, Rohač), 32. Nikolajenja (Anoško).
Rozhodčí: Hebeisen (Švýcarsko), Wilk – N. Briganti (oba USA), Zunde (Lotyšsko).
Vyloučení: 4:3.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 29:32 (10:6, 15:11, 4:15).
Diváci: 150.
Nejlepší hráči: Sergej Ivanov – Ilja Morozov.
Rusko: S. Ivanov – Grudinin, Makarov, Novikov, Koromyslov, Sapunov, Figurin, Duda – Mirošničenko, Svečkov, Jurov – Čibrikov, Ivancov, Poltapov – Bučelnikov, Kvočko, Mičkov – Mechovov, Lazutin, Katělevskij – Gajdamak. Trenéři: Lešjov, Folatov, Komissarov a Stavrovskij.
Bělorusko: Čajka – Kuzmin, Sazanovič, Parfenjuk, Suščinskij, Stasenko, Rohač, Gavrilov – Šilo, Klavdijev, Klimovič – Polšakov, Morozov, Michaljov – Javaš, Ihnatěnko, Sotišvili – Sidorov, Anoško, Nikolajenja – Loško. Trenéři: Šulha, Ložkin, Michaljov a Šabanov.

Program play off MS do 18 let 2021

Pondělí 3. května:
22:00 čtvrtfinále Kanada – Česko (Frisco)

Úterý 4. května:
0:30 čtvrtfinále Finsko – Švýcarsko (Plano)
3:00 čtvrtfinále Švédsko – USA (Frisco)

Středa 5. května:
23:00 1. semifinále (Frisco)

Čtvrtek 6. května:
3:00 2. semifinále (Frisco)
23:00 zápas o 3. místo (Frisco)

Pátek 7. května:
3:00 finále (Frisco)

Začátky jsou uvedeny v českých časech, v Texasu je o 7 hodin méně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz