Schleiss a de la Rose míří do Vítkovic. Ostravu opouští Bartovič i Sloboda

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

1. května 2018, 11:43

Jan Šimek

V Plzni neprožil vůbec špatnou sezonu, a tak bylo jasné, že se mu ozvou jiné kluby. O Jana Schleisse projevila zájem řada celků, ale plzeňský útočník si vybral ostravskou nabídku. V novém ročníku tak bude oblékat dres Vítkovic. Ostravany posílí také švédský bek Erik de la Rose. Kádr čtvrtého týmu základní části naopak opouští slovenský forvard Milan Bartovič i jeho krajan Karol Sloboda.

Loni si Vítkovice vytáhly z Plzně Jakuba Lva, teď je to útočník Jan Schleiss. Třiadvacetiletý mladík si tak poprvé zahraje extraligu jinde než v dresu mateřských indiánů, se kterými získal v roce 2013 mistrovský titul.

V uplynulém ročníku odehrál v plzeňských barvách všech 52 utkání základní části, v play off přidal dalších deset zápasů. Celkem nasbíral 20 bodů za šest branek a 14 asistencí. Další body přidá ve Vítkovicích.

„Honzu znám už z minulosti. Z mládežnických reprezentací, kdy jsem u ročníku 1994 dělal asistenta trenéra. Troufám si říci, že vím, co od něj čekat jak po herní, tak po povahové stránce. Typologicky zapadá do našeho týmu,“ říká hlavní kouč a generální manažer vítkovického klubu Jakub Petr.

V Ostravě si od Schleisse hodně slibují. „Už pro něj máme připravenou roli – nebudu prozrazovat jakou, ale výborně se na ni hodí. Proto jsme rádi, že se ze škály nabídek ostatních klubů rozhodl právě pro náš klub,“ těší Petra.

První Švéd ve Vítkovicích? Erik de la Rose

Vítkovičtí vyztuží také obranu, do které získali vůbec prvního švédského hráče v klubové historii. Z Jihlavy přichází ofenzivně laděný bek Erik de la Rose. V Dukle sehrál 48 duelů, připsal si čtyři trefy a deset asistencí. Byl vůbec šestým nejproduktivnějším jihlavským hráčem v základní části.

„Je to typický absolvent švédské hokejové školy. Dobrý bruslař s dobrým pohybem po modré čáře. Je pravák. Má dobrou střelu. Velice oceňuji jeho přístup, protože on sám sebe spíše podhodnocuje. Ví, na čem je potřeba pracovat a klade si ty nejvyšší cíle. Herně i z pohledu přístupu zapadá do naší koncepce. Je mladším hráčem a má slibný potenciál. Na nás je jeho potenciál rozvinout a dostat ho herně ještě dál. V Jihlavě odehrál solidní sezonu,“ říká Jakub Petr.

Slováci se loučí. Bartovič i Sloboda končí

Do letní přípravy s Vítkovicemi už se nezapojí slovenský útočník Milan Bartovič. Ten v ostravském klubu působil formou hostování z Liberce, které mu ovšem vypršelo 30. dubna. 

Za Ostravany nebude hrát ani Bartovičův krajan Karol Sloboda. Čtyřiatřicetiletý bek strávil ve Vítkovicích tři sezony. Další už nepřidá, neboť mu vypršel kontrakt. K jeho prodloužení či podpisu nové smlouvy nedošlo. Karolovi samozřejmě děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí,“ dodává manažer a trenér Petr.

Širší kádr vítkovických hokejistů zahájí letní přípravu v pondělí 14. května.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz