Schyluje se k návratu Marka Pince! Chytat by měl za Most i Litvínov

Foto: Zbranek Petr/www.fotozbranek.cz

Po třech sezonách dá Marek Pinc cizině sbohem. „Počítáme s ním nejen do Mostu, ale i k nám do Litvínova. Je to zkušený gólman a mužstvu na téhle pozici strašně pomůže," uvedl pro iDnes.cz trenér Vervy Radim Rulík. Další novinkou z WSM Ligy je příchod Zbyňka Hrdela do Kladna, zatím na zkoušku.

Marek Pinc se narodil v Mostě, odkud odešel do Litvínova. Debut v extralize zažil už v sezoně 1996/1997, posléze se stal jedničkou, udělal si jméno a následovala angažmá ve Vítkovicích a Liberci. 175 centimetrů vysoký gólman se mihl i ve Švýcarsku, Spartě a poslední tři roky strávil v Kazachstánu a Velké Británii. Český titul nikdy nezískal, zato má dvě zlata s Pavlodarem a letos s Sheffieldem vyhrál EIHL. 

V sedmatřiceti letech se vrací domů. Chytat bude za Most, počítají s ním i v partnerském Litvínově, kde vytvoří brankářský tandem s Michaelem Petráskem a Jaroslavem Janusem. 

„S Markem počítáme nejen do Mostu, ale i k nám do Litvínova. Je to zkušený gólman a mužstvu na téhle pozici strašně pomůže."

Předposlední tým loňského ročníku WSM Ligy hledá posily také v zámoří, kde spolupracuje se skautem Brandonem Contrattem. Bližší novinky z kádru Mostu, který nově vede Jiří Doležal, ale zatím nejsou známy. Směr je po sportovní stránce jasný – sestavit mužstvo tak, aby bylo po kvalitní přípravě schopné bojovat v jiných patrech tabulky, než tomu bylo doposud," řekl před časem sportovní ředitel klubu Bohumil Slavíček. 

Foto: sheffieldsteelers.co.uk

Kladno otestuje Hrdela

Návrat z ciziny by mohl ohlásit také třicetiletý útočník Zbyněk Hrdel, který se domluvil na zkoušce v Kladně. Poslední sezonu strávil ve Francii, kde v 21 zápasech zaznamenal čtyři body. Předloni působil v mezinárodní MOL Lize a třetí nejvyšší německé soutěži. V první lize hrál naposledy za Beroun a Mladou Boleslav. Statný útočník, který má zkušenosti ze zámoří, bojoval také za Spartu.

Nad příchodem Tomáše Kaberleho nechtěl jednatel a trenér Pavel Patera spekulovat. „Se složením našich zadních řad jsem spokojený. Nevylučuji, že ještě někdo přijde, ale spíše si myslím, že s tím, co v současnosti máme, tak s tím také začneme hrát," uvedl pro vasekladno.cz. „Když se ale objeví nějaký zajímavý obránce, o kterém budeme přesvědčeni, že nám v určitých fázích soutěže pomůže, tak se nebudeme bránit ho vzít," dodal v rozhovoru s Janem Murárikem.

Foto: bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz