Seattle Kraken! 32. klub NHL odhalil identitu

23. července 2020, 19:11

Martin Voltr

Do nejslavnější hokejové soutěže se zapojí od sezony 2021/22, nový klub ze západního pobřeží Spojených států teď s ročním předstihem odtajnil svůj název, logo i dresy. Jmenuje se Seattle Kraken!

O vysněném názvu pro 32. klub NHL mohli minulý rok hlasovat třeba čtenáři listu Seattle Times, ti vybrali Sockeyes. Mezi dalšími zvažovanými jmény byly například Totems, Metropolitans, Steelheads, Sasquatch, Freeze, Emeralds, Pilots nebo Cascades.

Nakonec ale vyhrála varianta s bájným obřím hlavonožcem, jenž rovněž patřil u fanoušků mezi favority. Seattle odhalil novou identitu prostřednictvím online prezentace z rozestavěné arény, aby tím symbolicky poděkoval pracovníkům, kteří se na zrodu nového klubu podílejí.

Klubové logo odkazuje na Seattle Metropolitans, tedy první americký tým, který vyhrál Stanley Cup – v roce 1917, těsně před vznikem NHL. Písmeno „S“ v logu je stylizované do podoby chapadel chobotnice s rudým okem.

A takhle budou vypadat dresy Krakenů:

O přijetí nového klubu bylo jasno od prosince 2018, Seattle se do NHL zapojí v sezoně 2021/22. Hrát bude v Pacifické divizi, kde nahradí Arizona Coyotes, kteří se přesunou do Centrální divize. Tím se současně vyrovná počet týmů v Západní a Východní konferenci. Oblastního rivala navíc získá Vancouver.

„Seattle je městem s hlubokou námořní historií. Myslím, že název ztělesňuje spojení s mořem a zvědavost, co se nachází pod jeho hladinou. Je to přirozená vazba na Seattle a pacifický severozápad,“ vysvětlil Ron Francis, generální manažer Krakenů.

„Logo odráží sílu a agresi v hokeji. Doufáme, že naši hráči takovou houževnatost ukáží, kdykoliv půjdou na led. Jsem z toho nadšený,“ dodal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz