Šenkeřík pomohl porazit „své“ Vary: Těžké, mám na ně krásné vzpomínky

Foto: Kateřina Macečková Pelikánová

Hrát proti svému bývalému týmu je vždy trochu peprnější. Naposledy to pocítil českobudějovický obránce Petr Šenkeřík, jenž se poprvé od svého přestupu postavil Karlovým Varům jako soupeř. Na ledě klubu, v němž udělal velký kariérní pokrok, nakonec slavil vítězství 5:3.

Sám se na skalpu energetiků podílel asistencí v první minutě, když dlouhým pasem vybídl dalšího ex-karlovarského hráče – Lukáše Pecha.

Petře, návrat do známého prostředí. Jaké to pro vás bylo?
Snažil jsem se to brát jako každý jiný zápas. Samozřejmě ty vzpomínky tady mám krásné, znám tu spoustu kluků. Je to těžké, ale takový je hokej. Přijel jsem s Motorem vyhrát.

Radili se s vámi před zápasem trenéři, protože jste přeci jen dobře seznámen s karlovarským stylem?
Ano, samozřejmě jsme se bavili. Bavíme se na každý zápas, máme tu spoustu nových kluků, takže když přijde Pecháček (Lukáš Pech, pozn. red.) ze Sparty, Guli (Milan Gulaš, pozn. red.) z Plzně nebo já z Varů, tak si řekneme, co ten druhý tým hraje. Myslím si, že už se týmy znají dobře, a navíc jsou na všechno videa. Úplně novými věcmi jsem je neobohatil.

Hned jste se karlovarským divákům připomněl asistencí v první minutě…
Pecháček si mezi ně krásně najel. Podle mě chtěli hrát odstoupenou obranu, ale vznikla tam díra. Tak jsem ho našel a on to krásně proměnil.

První třetina byla celkově podle vašich představ, Energii jste nastříleli tři branky.
Chtěli jsme na ně vletět, protože jsou rychlý tým a hrají hodně do protiútoků. Takhle jsme to zamýšleli, bohužel druhá třetina už byla horší, ale naštěstí jsme utkání dotáhli do zdárného konce.

Brali jste v potaz, že soupeři se letos příliš nevedou vstupy do zápasů?
To jsem ani nevěděl, o tom jsme se nebavili. My jsme se soustředili na nás, protože jsme ty starty také neměli úplně dobré, takže jsme se do toho snažili jít naplno a myslím, že se nám to vrátilo.

Co se stalo ve druhé dvacetiminutovce, kdy vás naopak trochu zaskočili domácí?
První gól bylo přečíslení, tam jsme to špatně dobruslili. Druhý gól dal Petr Koblasa z rohu (smích) a třetí jsme si dali sami, takže to bylo takové smolné. Samozřejmě Vary tam měly spoustu šancí, nás zase podržel Hrášek, který chytal výborně. Dokázali jsme se semknout, udržet výsledek a vyhrát.

Měli jste v hlavách, že se jednalo o souboj tabulkových sousedů?
Asi ani ne. V podstatě každý zápas je souboj s někým kolem, v té tabulce to je strašně vyrovnané. Každý hraje o život, takže se na to úplně nedíváme. Vyhráli jsme nad Spartou a Brnem, pak jsme prohráli dva zápasy s Litvínovem a Libercem. Jdeme zápas od zápasu. Výhra, prohra, prostě se jede dál.

Na sociálních sítích jste se trochu hecovali s Jakubem Flekem. Bylo něco i před zápasem?
Jo, tak my jsme s kluky po sobě koukali (smích). Něco málo tam proběhlo, ale samozřejmě jsme profesionálové, takže jsme se soustředili na zápas. Něco mu tam zase příště pošlu já (úsměv).

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz