Šest tisíc fanoušků na Motoru? Patříme do extraligy, hlásí Kotalík

Foto: hcmotor.cz

Poslední domácí vystoupení rozjetého českobudějovického Motoru sledovalo skvělých 6021 fanoušků! To je číslo, které může Jihočechům závidět většina extraligových mančaftů, v první lize pak mezi soupeři budí obrovský respekt. V Českých Budějovicích je zkrátka nadále hlad po tamním hokeji, který by si zasloužil vrátit se mezi tuzemskou elitu. Už jen kvůli fanouškům! "Je to fantastické, patří jim obrovské poděkování," hlásí bývalý reprezentant Aleš Kotalík.

Reklama na hokej. Tak by se dal v krátkosti popsat poslední domácí duel Motoru, který hostil jihlavskou Duklu a mohl se spolehnout na tradičně skvělé publikum. V aréně sledovala zápas rekordní návštěva sezony – 6021 diváků, a ti se rozhodně nenudili. Pozorovali hladkou výhru 4:0. "Klukům to určitě pomáhá, řada z nich ani takovou atmosféru nezná," pokyvuje uznale Aleš Kotalík.

"Viděli skvělý hokej a vytvořili k tomu fantastickou kulisu. Věřím, že takových klání bude co nejvíc." Návštěvy na utkáních v Českých Budějovicích jsou nadprůměrné. Běžně si do tamní arény najde cestu okolo čtyř tisícovek nejvěrnějších diváků. "Je skvělé, jak nás fanoušci podporují. Myslím si, že se už ztotožnili s tím, jak se tady hokej dělá. Navíc hrajeme na špici tabulky," těší Kotalíka.

Už jen kvůli fanouškům by si Motor zasloužil návrat mezi elitu. "Myslím, že všichni vědí, že patříme do extraligy a České Budějovice byly vždy příjemným hokejovým místem. Řada hráčů se tady dokonce zabydlela. Jdeme svou cestou a chceme po pár letech extraligu zase hrát. Moc mě mrzí, že v ní nejsme," přiznává Kotalík, ten je ještě víc zklamaný při pohledu na extraligové návštěvy.

Třeba na Slavii. "Od té doby, co se přesunula do O2 Areny, nemá návštěvnost tak dobrou jako v Edenu, který ještě pamatuju. Navíc mají problémy. Je to hodně také o výkonnostech," má jasno bývalý reprezentant a hokejista zámořské NHL. Že by se ale znovu vrátil na českobudějovický led, zatím v plánu rozhodně nemá. "Chybí mi chuť a motivace zapojit se do tréninku," hlásí Kotalík.

Ten teď působí ve vedení jihočeského hokeje. "Myslel jsem, že časem mě to bude lákat zpátky na led, ale není to na pořadu dne. A ani mě to nemrzí. Jsem nadšený z toho, jak se teď týmu daří, což je hlavní," říká spokojený Kotalík, jenž pravidelně sleduje takřka všechna domácí utkání Motoru. "Probíráme zápas a občas přidám i nějaký ten postřeh. Někdy vyrazím i někam ven," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz