Sestava na Bělorusko: Špaček k Vránovi, v brance opět Hrubec

Foto: Markéta Křížová

24. května 2021, 12:44

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zpravodaje) Česká reprezentace půjde do dalšího utkání na mistrovství světa v Rize s výraznými změnami v sestavě. Mezi třemi tyčemi se potřetí v řadě představí Šimon Hrubec.

„Trochu jsme zamíchali sestavou, složili jsme to jinak. Do každé lajny chceme dostat bojovnost a rychlost, snad se nám to povedlo,“ informoval na online setkání s novináři asistent trenéra Martin Straka. 

„Včera jsme pracovali na věcech, které nám zatím nešly. Měli bychom se v nich zlepšit, víc chodit do gólmana, aby neviděl. Hráli jsme po mantinelech, my ale musíme chodit do míst, kde to bolí,“ pokračoval Straka. 

„Do každé lajny chceme dostat bojovnost a rychlost, snad se nám to povedlo.“

Velkých změn doznaly útočné řady. Do prvního útoku se posune Filip Zadina, ve druhém zase společně s Jakubem Vránou nastoupí Matěj Stránský a Michael Špaček

Kompletně nová je třetí formace ve složení Jiří Sekáč, Filip Chytil a Jakub Flek. Na centru čtvrté řady bude hrát Robin Hanzl

Zatímco vepředu nezůstal kámen na kameni, složení defenzivy zůstává stejné jako v předchozím klání. Jako sedmý obránce bude připraven Michal Moravčík

Brankoviště bude potřetí za sebou střežit Šimon Hrubec.

Trenérský štáb vedený Filipem Pešánem se mimo jiné zaměřil na častá vyloučení, která Čechy stála duel se Švýcarskem. 

„To bylo také téma, řešili jsme to i dnes dopoledne. V zápase některé fauly musíte udělat, ale pak je tam spousta zbytečných zákroků v útočném pásmu. Ty nesmíme dělat, to tak je,“ ví Straka. 

„My nemáme na co čekat. Dneska jdeme do utkání s tím, že musíme zvítězit.“

Národní tým nyní nutně potřebuje zabrat a Straka si toho je dobře vědom: „My nemáme na co čekat. Dneska jdeme do utkání s tím, že musíme zvítězit. O žádném podcenění se nemůžeme bavit. Pro vítězství uděláme maximum.“ 

Zdviženým prstem pro český výběr je šokující výhra Běloruska nad Švédskem. „Víceméně čekali, všechno blokovali. Je to bojovný tým, hráli hodně do těla. Tohle od nich očekávám, bude to urputný boj. Jak jsem řekl, my musíme jít do míst, kde to bolí,“ pravil ještě Straka. 

Sestava proti Bělorusku: Hrubec (Will) – Hronek, D. Musil, Hájek, Klok, Šulák, Sklenička, Moravčík – Kubalík, Kovář, Zadina – Stránský, Špaček, Vrána – Sekáč, Chytil, Flek – Smejkal, Hanzl, A. Musil – Blümel.

Aktuální česká soupiska na MS v Rize

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Roman Will (Čeljabinsk, KHL).

Obránci:
David Musil (Třinec), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Libor Šulák (Oulu, Finsko), Ondřej Vitásek (Liberec),  Michal Moravčík (Tappara, Finsko), Filip Hronek (Detroit, NHL), Libor Hájek (NY Rangers, NHL), Lukáš Klok (Rauma, Finsko), Andrej Šustr (Kunlun).

Útočníci:
Adam MusilRadan Lenc (oba Liberec), Matěj StránskýMichal Špaček (oba Třinec), Tomáš Zohorna (Pardubice), Jakub Flek (Karlovy Vary), Robin HanzlLukáš Radil (oba Spartak Moskva, KHL), Jiří Sekáč (Omsk, KHL), Jiří Smejkal (Tappara, Finsko), Filip Zadina, Jakub Vrána (oba Detroit, NHL), Filip Chytil (NY Rangers, NHL), Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Dominik Kubalík (Chicago, NHL), Matěj Blümel (Pardubice).

Realizační tým

Hlavní trenér: Filip Pešán
Generální manažer: Petr Nedvěd
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenér: Aleš Vladyka
Lékař: Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš
Kondiční trenér: Dominik Kodras
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Oldřich Kopecký a Petr Šulan
Manažer: Jan Černý
Media manažer: Zdeněk Zikmund
Manažer sociálních médií: Ondřej Kalát

Zápasový program Čechů na MS

Pondělí 24. května:
19:15 Česko – Bělorusko

Čtvrtek 27. května:
19:15 Švédsko – Česko

Sobota 29. května:
11:15 Česko – Velká Británie

Pondělí 31. května:
15:15 Česko – Dánsko

Úterý 1. června:
15:15 Slovensko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz