<

Šestka? Proč to nezkusit, říká Nahodil. Dvakrát video nezažil

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

24. února 2020, 13:36

Daniel Kinc

V moravském souboji mohla se mohla Kometa výrazně přiblížit přímému postupu do čtvrtfinále, duel s Olomoucí však nezvládla a Hanáci na šestku ztrácejí rázem čtyři kola před koncem šest bodů. Výhru Mory na brněnském ledě řídil Lukáš Nahodil s parťákem Pavlem Musilem. „Hrozně se hokejem bavíme a je to super. Kéž by nám to takhle šlo i dál, bylo by to krásné,“ pochvaluje si spolupráci Nahodil.

Pět výher z posledních šesti duelů. Graduje vaše forma v pravý čas?
Uvidíme, ale doufáme, že ano. Snad ještě nějaké korálky navlékneme. Snažíme se dostat co nejvýš a třeba ještě proženeme Kometu v boji o šestku.

A vaší lajně s Pavlem Musilem se také neskutečně daří…
Hlavně to nezakřiknout. Hodně jsme si sedli i mimo led a skvěle si rozumíme v lajně i s Klímou (Lukášem Klimkem, pozn. red.). Hrozně se hokejem bavíme a je to super. Kéž by nám to takhle šlo i dál, bylo by to krásné.

Gól na 2:0 zkoumalo video pro možnou hru vysokou holí. Tušil jste, jestli bude platit?
Abych byl upřímný, tak jsem určitě věděl, že jsem se puku dotknul. Nevím, jak to bylo. Když jsem jel na střídačku, tak mi polovina kluků řekla, že to byl gól, a druhá si to zase nemyslela. Opravdu jsem nevěděl, protože to bylo v rychlosti. Jsem za to rád, jeden sporný moment už nám před tím nevyšel.

Už v první třetině jinou vaši akci video jako gólovou neposoudilo.
U této situace jsem si byl téměř jistý, že to nebylo za brankovou čarou, což byla v tu chvíli škoda. Měl jsem možnost ještě jedné dorážky, ale to už byla posunutá branka. Hokejový pán Bůh mi to ale poté asi vrátil.

Zažil jste někdy v kariéře, že by konkrétně vaše dvě akce zkoumalo video?
Určitě ne, tohle se ještě nestalo. Vždycky je nějaká premiéra a jsem rád, že aspoň jeden vyšel. Na střídačce jsme se ptali všichni sebe navzájem a nikdo nevěděl, jak to tedy bude.

Kometa na začátku třetí třetiny vyrovnala, ale to vás nepoložilo, že?
Chtěli jsme hrát pořád svoji hru a podruhé v řadě nás podržel Vojta Mokrý, který opět chytal fantasticky. Po Tygrech zkrotil i Kometu, je výborný. Jsme šťastní i za něj. Je mu osmnáct, zatím se moc v kabině neprojevuje. Je hodně skromný a věřím, že ještě poroste.

Jsou víkendové body o to cennější, že jste porazili Liberec a Kometu?
Chceme vyhrát každý zápas, ať je to proti Liberci, Brnu nebo třeba Kladnu. Sezona je dlouhá, zdaleka nekončí a ještě nás další zápasy čekají, tak proč se o tu šestku nepokusit.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz