Sharks řeší, co s rebelem. Kane je k dispozici všem

Foto: nhl.com

29. listopadu 2021, 16:09

David Zlomek

Aféry kolem Evandera Kanea jsou už známé. Problémy s gamblingem, trable s ženami i poslední exces s falešným očkovacím průkazem. V San Jose tak přetekl pověstný pohár trpělivosti a od včerejška je Kane oficiálně k dispozici všem týmům NHL.

Kane dostal od ligy stopku na jednadvacet utkání, která vychází na posledního listopadu. To, že Kane u Sharks skončil, deklaruje organizace jasně. Svého nejproduktivnějšího útočníka z minulé sezony totiž umístila na waiver listinu, odkud si jej může stáhnout kterýkoliv tým.

Neočekává se, že se tak stane, Kane se tak bude v úterý ráno hlásit na farmě.

„Protože je stále pod kontraktem, shodli jsme se, že nejlepší bude, když bude pravidelně hrát. Ideální je pro to naše farma,” řekl Joe Will, jenž momentálně zastává roli generálního manažera.

Vlastně je to jediné možné řešení. San Jose mělo dost jeho problémů a v kabině byl Kane natolik neoblíbený, že se ho veřejně nezastal ani jeden spoluhráč a jeho návrat si nepřál také nikdo. Důkazem budiž i fakt, že Sharks Kaneovi dovolili, aby trénoval v jejich prostorách o samotě. Zatímco hráči měli naplánovaný trénink na jedenáct, Kane přišel až na dvě hodiny odpoledne, aby se s nikým nepotkal.

„Nejlepší bude, když bude pravidelně hrát. Ideální je pro to naše farma.” 

Jediné, v co všichni zúčastnění nyní doufají, je výměna.

Za tímto účelem také Kane vyměnil agenta. Pole dostupných informací ho nyní zastupuje v kruzích NHL známý Dan Milstein, do jehož portfolia patří třeba Nikita Kučerov, Andrej Vasilevskij či Ilja Sorokin.

A Kane je údajně velice odhodlaný v NHL zůstat. Podle svého agenta bez jakýchkoliv námitek zamíří na farmu a bude bojovat o to, aby si ho někdo ze smetánky vytáhl zpět.

Možným háčkem pro případného zájemce bude rozhodně plat. Sedm milionů dolarů po další čtyři roky (včetně letošního) rozhodně není ničím, co by ulehčovalo situaci.

„Zkoumáme všechny možnosti, nejsme upnutí k jedné konkrétní věci."

Rick Dhaliwal, vancouverský novinář, však přišel s informací, že Sharks jsou ochotní si ponechat půlku jeho roční gáže. Tedy maximální povolené množství.

Třicetiletého útočníka tak teď čeká dost možná nejdůležitější období kariéry. Je otázkou, jestli se vrátí do NHL, i když zájem by o něj údajně byl. Zmiňovaný Dhaliwal píše, že Milstein obvolává možné zájemce, mezi které patří například Vancouver.

„Možné je všechno,” pokrčil rameny Will. „Zkoumáme všechny možnosti, nejsme upnutí k jedné konkrétní věci. Takže ano, výměna je rozhodně možná.”

Foto: nhl.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz