Šimíček o extralize: Ideální varianta. Kdo něco vypustí, na minutu končí!

Foto: Lukáš Caha, hcorli.cz

Vítkovice se řadí mezi kluby, ve kterých se schválený formát Tipsport extraligy pro nadcházející sezonu setkal s jasně pozitivní odezvou. Skoro až směšné přijdou sportovnímu řediteli Romanu Šimíčkovi stesky fanoušků, že snad o nic nepůjde.

Extraligové kluby mají pro příští ročník jistotu, že ať se stane cokoli, z nejvyšší soutěže nesestoupí. A právě fráze „ať se stane cokoli“ je tady ohromně důležitá. I pro Romana Šimíčka, jehož dojmy přinesl oficiální web Ridery:

„Já to beru pozitivně a jako asi nejideálnější variantu vzhledem k tomu, co se teď všude kolem nás, nejen ve sportu, děje. Situace se vyvíjí každý den a každý den je něco jinak a nikdo z nás neví, jak to tady bude vypadat v říjnu, v listopadu, v zimě,“ hlásí sportovní šéf Vítkovic.

„Nikdo z nás neví, jak to tady bude vypadat v říjnu, v listopadu, v zimě.“

Černých scénářů, které by ročník obrovským způsobem ovlivnily, vidí několik: „Třeba se kvůli nějaké druhé vlně koronaviru část sezony nedohraje. Nebo se třeba část sezony nebude hrát před fanoušky a týmy tím v rozehrané sezoně přijdou nerovnoměrně o podporu domácího publika. Nebo se může stát, že některé týmy půjdou do karantény a neodehrají všechna utkání,“ přemítá.

A že český hokej není jediným, který se rozhodl ochránit kluby, dokládá příkladem Švýcarska. „I tak otevřená liga, jakou mají ve Švýcarsku, pro následující sezonu přistoupila k modelu, který budeme mít i my u nás v Česku. Takže to není jen o tom, že bychom si to tady my v extralize chtěli třeba ulehčovat,“ ujišťuje Šimíček.

Faktem je, že Vítkovice v uplnulé sezoně bojovaly o záchranu a zajistily si ji až v samém závěru. Ani teď nebudou patřit mezi favority. Uzavření soutěže zeshora jim z tohoto pohledu přijde jednoznačně vhod.

Ovšem aby kvůli tomu spousta příznivců tvrdila, že se v extralize nebude o nic hrát, to je věc druhá. Vážně se zrušilo play off a nebude se udělovat mistrovský titul? Vlastně ani body do tabulky?

„Já tomu asi nerozumím, možná jsem v tomto naivní člověk, ale po celou svou kariéru jsem se díval neustále jen před sebe. A chtěl jsem vyhrávat. Vítězství je a musí být tou hlavní, a za sebe říkám i jedinou motivací pro hokejisty, pro sportovce. Pro nás všechny, kteří se kolem hokeje pohybujeme. Fanoušky nevyjímaje. Musí to být přece chuť vyhrát, co nás žene dopředu, ne nějaký strašák sestupu. Když jste profesionál a chcete něčeho v hokeji, ve sportu obecně, dosáhnout, tak se přece díváte před sebe, ne pod sebe. Takže mě tyhle hlasy, že zrušením sestupu, nebude o co hrát, mírně řečeno překvapují,“ říká Šimíček naštvaně.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

I z pohledu další budoucnosti se mu schválený formát líbí. V sezoně 2021/22 sestoupí jeden tým přímo a jeden další půjde do baráže, takže se extraliga vrátí k počtu čtrnácti účastníků. A na těžký klíč by se měly týmy začít připravovat s předstihem.

„Sezonu 2020/21 nelze nějak vypustit, nebo odklouzat. My musíme už nyní dát do kupy silný tým, který v průběhu sezony a po ní budeme muset ještě vylepšit, protože sezona 2021/22 bude o to náročnější,“ ví bývalý elitní útočník se zkušenostmi z NHL.

„Vítězství a boj o něj budou naše motivace. Dlužíme to našim fanouškům.“

Vítkovice si navíc budou chtít udobřit své fanoušky, kteří v minulém ročníku smutně sledovali, jak se jejich tým „plácá“ u dna tabulky. „Nemůžeme si dovolit nic jiného než se dívat před sebe a bojovat o to, abychom se oproti loňsku tabulkou posunuli co nejvýše. Vítězství a boj o něj budou naše motivace. Dlužíme to našim fanouškům,“ vzkazuje na hc-vitkovice.cz Šimíček.

„Klid mít nebudeme, nebude ho mít nikdo, protože musíme pracovat na tom, abychom zase Vítkovice vrátili do nejvyšších pater tabulky. A kdo to nepochopil nebo to nebude chtít akceptovat, s tím se bohužel budeme muset rozloučit, to zdůrazňuju,“ hlásí šéf Ostravanů bez váhání.

„Nějaké vypouštění zápasů, šolichy… o tom ani nebudu mluvit. Moje povaha mi to nedovoluje. A jestli se někdo o něco takového pokusí, tak ve Vítkovicích na minutu končí,“ dodává.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz