Simon do extraligy? Má nabídku ze Sparty, se kterou trénuje

Foto: Jan Beneš, Český hokej

9. září 2022, 9:00

Josef Prášek

Sparta by mohla mít náhradu za Filipa Chlapíka v podobě Dominika Simona. Útočník, který hrál loni v Pittsburghu a Anaheimu, trénuje s Pražany už tři týdny a podle informací Sportu a iSport.cz se stane novou posilou Sparty.

„Dominik od nás má nabídku. Teď čekáme, jak se rozhodne. Hokejista je to vynikající. Budeme rádi, když u nás bude hrát. Je to ale na něm, jak se rozhodne," řekl pro iSport.cz sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Vše má směřovat k tomu, že Simon skutečně bude hrát další sezonu v české extralize.

Nicméně ještě se čeká na to, zda nevyjde 28letému útočníkovi štace ve Švýcarsku. Ale to se jeví podle deníku Sport spíše jako utopie.

„Jestli bude chtít odejít někam do ciziny, nebo zůstane doma. Aktuálně pořád jednáme,“ odpověděl Hlinka.

„Dominik od nás má nabídku. Budeme rádi, když u nás bude hrát. Je to ale na něm, jak se rozhodne."

Simonovo jméno se skloňovalo se Spartou už v červenci, ale tehdy sportovní ředitel Petr Ton tvrdil, že konkrétní jednání ani nezačaly a jeho příchod není na pořadu dne.

Teď to však vypadá, že účastník letošního MS ve Finsku, který opustil dějiště šampionátu předčasně, by měl působit v Česku.

Kdy ho Sparta, se kterou Simon tři týdny trénuje, oficiálně potvrdí?

Český reprezentant hrál posledních sedm let v nejlepší hokejové lize na světě, případně na farmě v AHL.

Doposud má v NHL na kontě 268 utkání (22+59). Působil hlavně v Pittsburghu, který ho draftoval v roce 2015 z 137. pozice, ale zahrál si také za Calgary a naposledy za Anaheim.

Simon je odchovancem Sparty, za Pražany dokonce nakoukl do české nejvyšší soutěže, dříve naskakoval také v prvoligových Litoměřicích. Velký progres udělal v Plzni, kde v sezoně 2014/2015 nastřádal 30 bodů v základní části a vybojoval si i první pozvánku na seniorské MS.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz