Šimon Stránský míří z Komety do Finska. Posílí klub, kde válel i Galvas

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

5. května 2020, 14:48

Václav Jáchim

Delší dobu se hovořilo o tom, že Šimon Stránský zvedne kotvy a vyrazí za angažmá do Finska. Teď je tahle informace potvrzena. útočník s reprezentačními zkušenostmi, jenž letošní sezonu končil v brněnské Kometě, míří do týmu Jukurit Mikkeli. Stejným směrem se před rokem vydal také olomoucký bek Jakub Galvas.

Záměr Stránského je jasný: udělat další krok v kariéře, zapracovat na sobě a posunout se blíž snu o uplatnění v NHL. Hokejista, jenž se mezi elitu prosadil ve Vítkovicích, před časem válel zámořskou juniorku a toužil po draftu. Leč neuspěl.

Syn trenéra Darka Stránského a vnuk vítkovické hokejové legendy Vladimíra Stránského se tedy vrátil domů a bojoval mezi mantinely nejvyšší soutěže. V letošním ročníku oblékal nejprve dres Vítkovic, ve 36 utkáních TELH zaznamenal devět branek a šest nahrávek. Dalších 13 klání a dva góly přidal po přesunu do Komety.

Stránský posílil Brno podobně jako jiný vítkovický hráč Daniel Krenželok, opačným směrem naopak v rámci výměny putoval útočník Jan Hruška. Stránský už tehdy věděl, že jeho další kroky povedou do Finska, představitelé týmu Jukurit Mikkeli transakci dnes potvrdili na svém webu.

Dvaadvacetiletý rodák z Ostravy uzavřel s účastníkem finské SM-Liigy dvouletou smlouvu. „Stránský splňuje požadavky na moderního útočníka," řekl klubovým stránkám sportovní manažer Jukka Holtari. „Má dostatek hokejových předností, je to kvalitní hráč s velkým potenciálem," doplnil.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Stránský se na novou sezonu zatím chystá individuálně doma v Ostravě. Podle svých slov se do Finska hodně těší. „Tamní liga je jednou z nejlepších v Evropě, možná i nejlepší. Vím, že mladí hráči se v ní dokáží hokejové posunout. Jukka Holtari mě osobně navštívil v Česku a vysvětlil, jak Jukurit funguje. Nijak dlouho jsem o nabídce nepřemýšlel," cituje Stránského klubový web.

Přiznal, že potřebné informace získal také od Jakuba Galvase, který se do stejného týmu vydal loni z Olomouce. „Každým rokem chci být lepším a lepším hráčem. Mým cílem je, abych byl po dvou sezonách v Jukuritu připraven odejít do NHL," doplnil jasně Stránský, jehož starší bratr Matěj nedávno prodloužil spolupráci s třineckými Oceláři.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz