<

Síň slávy bude v centru Prahy, avizuje svaz. Otevře se před domácím MS

Foto: sinslavycslh.cz

8. června 2023, 20:48

Marek Hedbávný

Výkonný výbor hokejového svazu na svém čtvrtečním zasedání schválil záměr, aby se Síň slávy českého hokeje, která v květnu skončila v Galerii Harfa, přestěhovala do jiných prostor v Praze.

„Nová kamenná síň slávy vznikne v exkluzivním prostoru v centru Prahy," stojí v tiskové zprávě. „Představena bude na tiskové konferenci v následujících měsících. Cílem je její otevření před mistrovstvím světa v roce 2024," avizuje svaz.

Mezitím se na webových stránkách Českého hokeje spustí virtuální síň slávy. „Současná vysočanská síň slávy byla zdigitalizována ve 3D a bude součástí nové digitální a virtuální verze Síně slávy českého hokeje. Ta za pomocí nejnovějších technologií připomene nejdůležitější momenty našeho hokeje," informuje výkonný výbor.

Připomeňme, že svaz předčasně ukončil nájemní smlouvu v Galerii Harfa kvůli vysokým nákladům na provoz. Rozpad unikátní sbírky vyvolal na sociálních sítích poprask – například video s legendárním Dominikem Haškem, který si s nákupními vozíky přišel vyzvednout svou vystavenou výstroj, obletělo hokejový svět a mělo miliony zhlédnutí.

„Hlavním cílem celého tohoto projektu je posunout síň slávy jako takovou na vyšší úroveň a přiblížit ji mladší generaci.“

Vedení svazu okolo Aloise Hadamczika nicméně chystá nový projekt. „Jeho součástí je i putovní výstava, která bude moct být dočasně umístěna v prostorách nejrůznějších galerií a výstavních sálů po celé České republice," říká předseda návrhové komise Síně slávy české hokeje Bedřich Ščerban.

„Hlavním cílem celého tohoto projektu je posunout síň slávy jako takovou na vyšší úroveň a přiblížit ji mladší generaci,“ vysvětluje Ščerban.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz