Situace je neudržitelná! Pešán podpořil iniciativu k restartu sportu

Zástupci sportovních svazů nedávno vyzvali vládu k tomu, aby umožnila co nejrychlejší návrat dětí na sportoviště. K iniciativě se přidala i Národní sportovní agentura a také šéftrenér Českého hokeje Filip Pešán.

„Život dětí v domácím vězení připomíná pevnost Azkaban z Harryho Pottera, kde vězňům nebrání v útěku zdi či moře. Jsou uvězněni ve své vlastní hlavě, hlídají je mozkomorové, kteří ve vzduchu kolem sebe vysávají naději a štěstí.“

O dopisu jsme na hokej.cz psali v minulém týdnu:

? | Další dopis od představitelů sportovních svazů ??

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Čtvrtek 1. dubna 2021

Pod apel se podepsali zástupci šesti sportovních svazů včetně manažera rozvoje ledního hokeje Slavomíra Lenera, následně ho podpořila i Národní sportovní agentura.

Iniciativa s názvem „Restart amatérského sportu“ v prvním kroku žádá umožnění distančního sportování ve dvojicích či menších skupinách, poté by měly následovat další kroky dle harmonogramu otevírání sportu.

„Koordinovaný a bezpečný návrat dětí k organizovanému amatérskému sportu by podle mě teď měl být jednou z priorit vlády.“

I když by nouzový stav v Česku mohl skončit „už“ tuto neděli 11. dubna a pomalu se začnou otevírat školy, o rozvolňování v oblasti amatérského sportu zatím nepadlo ani slovo.

To se nelíbí ani šéftrenérovi Českého hokeje Filipu Pešánovi.

„Zákaz organizovaného tréninku dětí a mládeže má na jejich zdravotní stav špatný vliv. Děti tloustnou, protože nemají dostatek pohybu, a tráví čím dál více času u svých telefonů a tabletů a postupně ztrácí o sport zájem,“ štve Pešána.

Sám to vidí na svých dětech. „Mám doma osmiletého hokejistu a šestiletou lyžařku a vím, jak těžké je pro ně vymyslet sportovní program. Děti už nebaví běhat samotné po lese, a stýská se jim po jejich trenérech a kamarádech z týmu,“ ví hlavní kouč české reprezentace.

Pešán tak podporuje aktivitu zástupců svazů a Národní sportovní agentury.

„Celá situace je neudržitelná a myslím si, že do budoucna za ni celá generace tvrdě zaplatí. Koordinovaný a bezpečný návrat dětí k organizovanému amatérskému sportu by podle mě teď měl být jednou z priorit vlády,“ doplňuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz