Skončí další zlínská legenda? Záleží na motivaci, vůli a chuti, líčí Marušák

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

24. března 2016, 7:34

Adam Bagar

Po Petru Čajánkovi, Jaroslavu Balaštíkovi nebo Petru Leškovi by se mohl stát dalším zlínským velikánem, který odejde do hokejového důchodu. Čtyřicetiletý zadák Jiří Marušák ale nechce dělat unáhlená rozhodnutí, po sezoně si sedne s klubovým vedením a pak se rozhodne. "Jde o to, jestli budu mít motivaci, chuť a vůli. Ta navíc musí být oboustranná, nebudu mlátit hlavou do zavřených dveří," hlásí zkušený hokejista po čtvrtfinálovém vyřazení se Spartou.

Berani přijeli do metropole za nepříznivého stavu 1:3 na zápasy s jasným cílem vrátit sérii na jihovýchod Moravy, to se jim však od začátku nevedlo. "Přijeli jsme přitom bez nervozity, bez tlaku. Psychicky jsme na tom byli dobře, ale fyzické síly postupně docházely. Ono se to nasbírá, když hrajete navíc pět zápasů předkola play off, k tomu nějaká prodloužení. Možná bychom pak Spartu potrápili o něco více," myslí si Jiří Marušák.

Jeho tým zaskočil Pražany ve druhém zápase, jenže v posledních partiích nedokázal výsledky ani výkony zopakovat. "Nedokázali jsme už navázat na naši disciplinovanou hru, kdy jsme se vyvarovali zbytečných vyloučení, nedělali chyby a v koncovce byli velmi efektivní. Tajně jsme doufali, že na to navážeme, ale Sparta nás předčila pohybem, aktivitou. Tahali jsme zkrátka za kratší konec provazu," přiznává zlínský zadák.

"Čtvrtfinále je nad plán a reálné možnosti týmu."

Navzdory čtvrtfinálovému vyřazení ale mohou být ve Zlíně se sezonou spokojeni. "Vzhledem k tomu, kolik změn se tady událo, tak se dalo očekávat, že začátek nebude ideální. Nakonec to tak skutečně bylo. Myslím, že čtvrtfinále je nad plán a reálné možnosti tohoto týmu," myslí si Marušák, který smeká především před výkony Libora Kašíka, Petra Holíka a Robertse Bukartse. "Zaslouží si absolutorium," pokyvuje uznale.

Za vzestupem jistě stojí rovněž důvěra zlínského vedení ke kvalitám trenéra Rostislava Vlacha. Zatímco v jiných klubech by už jistě dostal padáka, PSG mu dalo klid na práci, což se mu v konečném výsledku vyplatilo. "Pokud mají trenéři důvěru, pak se jim mnohem lépe pracuje koncepčně. Všude se říká, že tohle je zlínské specifikum. Všichni tam drží při sobě a ve finále je vidět, že to je vhodná cesta," líčí Jiří Marušák.

Ten v listopadu vstoupil do pomyslného klubu hokejových čtyřicátníků, po skončení čtvrtfinále tak padla řeč rovněž na jeho případné pokračování či nepokračování v bohaté kariéře. "Těžko teď říct, je to docela čerstvé. Musím si všechno v klidu rozebrat, nevylučuju ani jednu z variant a nerad bych dělal v emocích nějaká rozhodnutí." To pravděpodobně padne až po domluvené schůzce se zlínským manažerem.

"Po sezoně si sedneme a povykládáme. Musím říct, že zdravotně se cítím dobře, ale teď jde o to naladit také hlavu, jestli bude motivace jít do další přípravy, chuť a také vůle. Ta musí být samozřejmě z obou stran. Nebudu mlátit hlavou do zavřených dveří," prozrazuje Jiří Marušák, který si teď dopřeje zasloužený odpočinek. "Na pár dní určitě vypnu a pak podle počasí třeba můžeme zajet s rodinou na hory," zakončuje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz