Skvělá bitva, ale bez gólu to nejde! Juniorky podlehly Švédkám

Foto: Karel Švec, Český hokej

Tohle jsou zápasy, které vás posunou dál. České hokejistky do 18 let ve druhé bitvě na turnaji série Euro Hockey Tour v Jihlavě nechaly na ledě všechno, skvělý výkon brankářky Julie Pejšové je dlouho držel ve hře, jenže silným Švédkám nedaly gól a prohrály 0:2.

„I když jsme prohráli 0:2, tak šancí jsme měli hodně a myslím, že to byl zatím náš nejlepší zápas tady na soustředění. Holky bojovaly, šance jsme si vytvořili, ale bohužel jsme je nedotáhli do konce a nedali ani jednu branku,“ mrzí českého asistenta Jiřího Vozáka.

Zápas rozhodly dva momenty. Tím prvním byla švédská přesilovka (vůbec jediná v celém utkání!), kterou využila ve 12. minutě schovanou střelou od modré čáry Berggrenová. Tím druhým pak velká individuální chyba, již potrestala v závěru druhé třetiny Linnea Johanssonová.

Právě prostřední část mrzela český tým nejvíc. Nastoupil do ní parádně, Švédky sevřel a tlačil se za vyrovnáním. „Donutili jsme je k tomu, že si vzaly i time-out, byly pod velkým tlakem. Ale nedali jsme góla, to byla jediná škoda,“ opakuje Vozák. „Myslím, že nám chybělo i štěstí.“

Stejně tak se ale sluší vyzdvihnout síla Švédek. V útočné fázi byly skvělé, takhle vypadá evropská špička. První tři formace dokázaly produkovat v české třetině velké věci.

„Taky jsme několikrát byli pod velkým tlakem, že jsme ani nedostali puk ze třetiny. Mají velmi šikovné holky,“ souhlasí Vozák. „Vždycky je to ale o tom, jak se bojuje. A myslím, že jsme tam odevzdali hodně a byl to dobrý zápas, bojovali jsme až do konce.“ I díky brankářce Julii Pejšové, která měla svůj den a chytala (zase) fantasticky.

Právě dobrý pocit z toho, co hráčky na ledě nechaly, by v přípravě snad i mohl zastínit zklamání z porážky. „Můžou se zlepšovat, protože máme mladé holky, které přišly ze šestnáctky, a tohle je přece jenom trochu jiný hokej a musí se to naučit hrát,“ ví asistent.

„Po zápase jsme jim poděkovali za výkon. Takové zápasy nás můžou posouvat dál,“ doplňuje Vozák.

A jestli české bojovnice zase posunou dál svůj výkon v neděli proti Rusku, máme se na co těšit. Turnajová derniéra startuje v Jihlavě úderem 17. hodiny.

Foto: Karel Švec, Český hokej

ŠVÉDSKO – ČESKO 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Berggrenová (T. Johanssonová, Thuviková), 37. L. Johanssonová.
Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Povová.
Vyloučení: 0:1.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 37:29 (12:8, 14:12, 11:9).
Diváci: 121.
Nejlepší hráčky: Träff Ebba Svenssonová – Anna Jiřina Pavlasová.
Švédsko: T. E. Svenssonová – Tärnfjordová, Forsfrenová, Solbergová, Berggrenová, Zanderová, G. Johanssonová, Silénová, Beverinová – Thuviková, Blomová, L. Johanssonová – Albinssonová, Ahlmová, T. Johanssonová – E. Svenssonová, Lindbergová, Grundströmová – Böökariová, Nilssonová, Bjurvénová. Trenér: Bröms.
Česko: J. Pejšová – D. Pejšová, Hanzlíková, Habartová, G. Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková, Mudráková – Mazancová, Kalová, Čajanová – Haasová, Škorpíková, Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenéři: Zuziak a Vozák.

Finsko – Rusko 2:1 po prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Tervonenová (Kuoppalaová, Timonenová), 62. Parkkonenová (Suorantaová) – 5. Boriskovová (Dryndinová).

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Rusko 2 1 0 1 0 4:2 4
2. Finsko 2 0 1 1 0 4:4 3
3. Švédsko 2 1 0 0 1 2:3 3
4. Česko 2 0 1 0 1 3:4 2

Poslední den turnaje EHT v Jihlavě

Neděle 25. srpna:
13:30 Finsko – Švédsko
17:00 Česko – Rusko

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz