Skvělá zpráva pro Pardubice! Kousal se jim upsal na tři roky

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

Konec spekulací, je jasno. Reprezentační útočník Robert Kousal pokračuje v Pardubicích, s nimiž se domluvil rovnou na tříleté smlouvě.

„Už dřív jsme avizovali, že chceme udržet naše klíčové hráče z loňské sezony. Robert mezi ně bez diskuzí patřil," říká na pardubickém webu člen představenstva Dušan Salfický. „Asi nemusíme Roberta dlouze představovat. Je to hráč, který loni svým bodovým příspěvkem výrazně pomohl k záchraně soutěže." 

Kousal se domů do Pardubic vrátil v létě – po pěti sezonách v Rusku, Švýcarsku, respektive Švédsku. V extralize se rozjížděl pomalu, nakonec byl ale se 33 body (10+23) ze 44 utkání druhým nejproduktivnějším hráčem Východočechů.

Na ledě zápas co zápas trávil dvacet minut. „Je to Pardubák, bylo na něm vidět, že mu na klubu hodně záleží. Jsme proto rádi, že takový hráč, jakým Robert je, u nás bude pokračovat,“ těší Salfického.

Po sezoně se spekulovalo, že kolem Kousala krouží Kometa. Devětadvacetiletý útočník ale spojí svoji budoucnost s Pardubicemi. „Těším se na novou sezonu a věřím, že se uvidíme v září,“ hlásí centr, který si zahrál na dvou mistrovstvích světa.

Klíčová tajenka v pardubické sestavě je tedy vyřešená. Nyní čekají na odpověď ještě dvě důležité otázky: Bude pokračovat veterán Tomáš Rolinek? A vrátí se z KHL obránce Jakub Nakládal?

Pardubické naděje před následující sezonou by tím logicky vzrostly. Dynamo, které na jaře jen tak tak uteklo sestupu, udrželo všechny klíčové hráče v čele se Stepanem Zacharčukem, Janem Kolářem, Michalem Vondrkou, Janem Mandátem nebo Radoslavem Tyborem. Velkou posilou je pak francouzský vousáč Valentin Claireaux.

A samozřejmě je velmi blízko příchod nového majitele Petra Dědka, jednoho z nejbohatších Čechů.

Aktuální kádr HC Dynamo Pardubice

Brankáři: Pavel Kantor, Milan Klouček, Vojtěch Nečas.

Obránci: Daniel Blažej, Martin Bučko, Rhett Holland, Michal Hrádek, Michal Ivan, Jan Kolář, Jakub Mert, Juraj Mikuš, Jan Oliva, Stepan Zacharčuk, Jan Zdráhal.

Útočníci: Lukáš Anděl, Matěj Blümel, Valentin Claireaux, Matouš Kratochvil, Denis Kusý, Michal Machač, Ondřej Machala, Jan Mandát, Ondřej Matýs, Matej Paulovič, Michal Pochobradský, Patrik Poulíček, Vladimír Svačina, Radoslav Tybor, Michal Vondrka, Robert Kousal.

Foto: hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz