Skvělý start vedl ke druhé výhře! Češi ovládli 11gólovou přestřelku

Foto: Martin Voltr

25. března 2021, 20:54

Martin Voltr

I napodruhé si čeští hokejisté do 18 let poradili ve Vyškově se Slovenskem – tentokrát po výrazně zlepšeném výkonu plném emocí a gólů. Především parádní úvod dovedl národní mužstvo k divokému vítězství 7:4.

Odveta byla oproti první bitvě diametrálně odlišná. Češi okamžitě spustili tlak a ve třetí minutě vedli už o dva góly! Nejprve si před brankou počkal na odražený kotouč Jaroslav Chmelař, následně využil parádní přesilovkovou kombinaci Lukáš Pajer. To pomohlo domácí hokejisty ještě víc uklidnit a po 13 minutách vybídl Marha ke třetí brance Matyáše Šapovaliva.

Ten byl jediným hráčem ročníku 2004, který do druhé bitvy za Čechy nastoupil – lajnu mladých, která v prvním zápase výrazně potěšila, nechali trenéři na tribuně. Do hry se naopak dostali Szturc, Kos, Marcel a mezi obránci tradičně velmi emotivní Sebastian Jasečko. Celý zápas odchytal Tomáš Suchánek.

Po nástupu do druhé třetiny ale Slováci ožili a dali jasně najevo, že ještě není hotovo. Ovšem nikdy nezvládli víc než snížit na rozdíl dvou branek. Na trefu Molnára reagoval po hrubici Matouš Menšík, na tu Sýkorovu zase Šimon Marha, číhající na úspěšnou dorážku.

Na ledě postupem času přibývalo potyček, ale nikdy nepřesáhly únosnou míru. A co bylo hlavní, čeští mladíci vedení stále bez větších potíží kontrolovali. Stav 5:2 se změnil až v posledních deseti minutách.

Molnár se blýskl krásnou kombinací s 15letým Daliborem Dvorským, nejmladším střelcem v historii elitních evropských soutěží. Jenže pak ke skvělé bombě natáhl David Jiříček, jenž potvrdil svou dominantní roli v českém týmu a následnou oslavou ještě pozlobil soupeře.

Po minutě na něj sice navázal podobnou trefou slovenský kapitán Šimon Nemec, nicméně když se v závěru srazil se spoluhráčem, daroval velmi snadný gól Menšíkovi. Právě on a Jiříček se tedy na akci gólově prosadili dvakrát, tři asistence zaznamenal ve druhé bitvě Jiří Ticháček a u čtyř vstřelených branek byl Šimon Marha.

Osmnáctka teď bude pokračovat v tréninku a mezi 3. a 7. dubnem odehraje trojici modelových utkání proti dvacítce, která do Vyškova teprve dorazí.

ČESKO – SLOVENSKO 7:4 (3:0, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Chmelař (Jiříček), 3. Pajer (Brabenec, Ticháček), 14. Šapovaliv (Marha, Ticháček), 23. Menšík, 30. Marha (Šapovaliv, Böhm), 57. Jiříček (Ticháček, Brabenec), 60. Menšík – 23. Molnár, 25. Sýkora (Socha, Bečár), 53. Dvorský (Molnár), 58. Nemec (Molnár).
Rozhodčí: Dědek, Vrba – Komínek, Kráľ.
Vyloučení: 9:7.
Využití: 2:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 43:32 (17:4, 13:17, 13:11).
Česko: Suchánek – Špaček, Šedivý, Jiříček, Ticháček, Jasečko, Pinkas, Böhm – Kos, Brabenec, Ryšavý – Pajer, Šapovaliv, Skuhrovec – Chmelař, Szturc, Marcel – Gajda, Menšík, Marha – Krejsa. Trenéři: Petr, Martinec a Skuhrovec.
Slovensko: Marinov – Bečár, Nemec, Miklovič, Žabka, Socha, Groch, Štrbák – Stümpel, Demek, Bačo – Žlnka, Petrovský, Sýkora – Čiernik, Dvorský, Molnár – Šotek, Suchý, Kupčo – Šramaty. Trenéři: Feneš, Tartaľ a Žabka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz