Šlágr 2. ligy pro Příbram! Kopřivnice zaskočila lídra, Bříška dál řádí

Foto: Hanka Grundová a Tomáš Danko, hctabor.com

Covid-19 se prohání i kabinami druholigových klubů, a tak středeční program třetí nejvyšší soutěže zeštíhlil na pět utkání. Například o očekávaný šlágr mezi Táborem a Příbramí ale diváci nepřišli. Jak to dopadlo?

Skupina Sever

Letňany se v minulém týdnu potýkaly s obrovskou marodkou, na led dokonce museli naskočit oba trenéři: 52letý Jaroslav Nedvěd a jeho asistent Ondřej Poul. Proti Děčínu už jejich výpomoc potřeba nebyla, Letci dali dohromady tři zdravé pětky.

Pražané se každopádně dost zapotili, Medvědy porazili až po nájezdech. Děčín táhnou především posily z Chomutova: Milan Kostourek tentokrát zapsal dva body a Roman Chlouba s Jakubem Chrpou po jednom.

HC Letci Letňany – HC Děčín 5:4 po samostatných nájezdech (1:0, 1:2, 2:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 18. T. Pejchal (Kellerstein), 39. Kropáček (Kellerstein, Hlaváč), 42. T. Pejchal (Kellerstein), 53. Řepík (Hlaváč, Kolářík), rozhodující nájezd Kastner – 27. Zika (Kostourek, Zajan), 36. Kostourek, 56. Chlouba (Harkabus, Chrpa), 56. Smola (Volráb).

» TABULKA SKUPINY SEVER

Foto: Facebook HC Letci Letňany

Skupina Jih

Šlágr kola mezi vedoucím Táborem a druhou Příbramí překvapivě patří hostům. Ofenzivní mašina Kohoutů narazila na bezchybného Dominika Šorfa, jenž vychytal svoji druhou nulu v sezoně. Středočeši tak snížili ztrátu na Tábor na osm bodů.

Třetí pozici si upevnila Kobra, která dovolila Chebu jediný gól. Naopak Kamil Bříška skóroval dvakrát a dál vládne kanadskému bodování skupiny: po 32 zápasech se chlubí fenomenální bilancí 31+37.

Písek má jiné starosti než Kobra, hraje hlavně o záchranu. Ve středu k ní udělal důležitý krok, když doma rozstřílel Havlíčkův Brod. Ve čtyřech z šesti branek Králů měl prsty Jan Sýbek (2+2). Písek tak odskočil posledním Řisutům na rozdíl pěti bodů. 

IHC Králové Písek – BK Havlíčkův Brod 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Novotný (Januška), 26. Čížek (Šuhaj, Sýbek), 40. Dudáček (Sýbek, Čížek), 43. Bednařík (Turek), 47. Sýbek (Čížek, Novák), 51. Sýbek (Dudáček, Čížek) – 23. Tecl (Čermák, Nepokoj), 50. Petržilka (Kliment, Mlynář).

HC Tábor – HC Příbram 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Kaník (Tlačil, Zdeněk), 46. Gengel (Tlačil, Bečvář).

HC Kobra Praha – HC Stadion Cheb 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Bříška (Petrov, T. Šťastný), 10. Bříška (T. Šťastný, Duda), 59. T. Šťastný (Tondr), 60. Petrov (Svach) – 54. Rozhon (Prošek, Novotný).

» TABULKA SKUPINY JIH

Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz

Skupina Východ

Jedním z hrdinů středečního kola druhé ligy je rozhodně brankář Andreas Kubáň, který proti suverénovi východní skupiny udržel čisté konto. Kopřivnice tak částečně napravila nepovedené výsledky z poslední doby – jde pro ni teprve o druhé vítězství z předešlých sedmi utkání. Gólem a asistencí k němu přispěl Dominik Suchý.

HC ISMM Kopřivnice – HC Bobři Valašské Meziříčí 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Krzak (Sluštík, Fojtík), 26. Sluštík (Suchý, Slavík), 31. Suchý (M. Mach), 54. Pargáč (M. Mach).

» TABULKA SKUPINY VÝCHOD

Foto: hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz