Slavia je na ledě: vracejí se Polívka, Kubica či Nestrašil

Foto: Jan Čech, Karlovarský deník

23. července 2018, 12:42

Marek Hedbávný

„Na začátek přípravy nabereme přes čtyřicet hráčů. Chci, abychom v tomto mladém a začínajícím tymu vytvořili větší konkurenci," řekl před časem slávistický trenér Miloš Říha mladší.

A tak se také stalo.

V pondělí se v Edenu sešlo přes čtyřicet hokejistů, kteří budou bojovat o místo na prvoligové soupisce.

Mezi nimi byl i třicátník Zdeněk Kubica (na fotce), který ve Slavii působil ještě v minulé sezoně a v základní části získal solidních 23 bodů. O návrat do sešívaného dresu zabojují i mladý útočník Viktor Nestrašil (loni Prostějov a Poruba) nebo obránce Karel Drahorád (loni Skalica a Kobra Praha).

Zcela novými tvářemi jsou obránce Lukáš Popela, který v minulé sezoně pomohl Porubě k postupu do první ligy, a dále útočníci s extraligovými zkušenostmi Ondřej Panna a Ondřej Procházka. Po třech letech v zahraničí se chce do Čech vrátit exbudějovický forvard Emil Švec.

„Chci, abychom v tomto mladém a začínajícím tymu vytvořili větší konkurenci."

Další novinka se týká Patrika Polívky. Čtyřiadvacetiletý brankář podle klubových stránek podepsal smlouvu s Pardubicemi, odkud bude ve Slavii hostovat. Stejně tak, jako tomu bylo v předchozích dvou ročnících.

Širší soupiska HC Slavia Praha

Brankáři: Patrik Polívka, Lukáš Sochůrek, Dominik Šorf, Daniel Vecka.

Obránci: Jindřich Barák, Karel Drahorád, Jiří Drtina, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Jan Novák, Lukáš Popela, Josef Saňa, Michal Steinocher, Adolf Straka, Vojtěch Šmíd, Jan Štibingr, Dominik Valík.

Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Aleš Furch, Denis Heldák, Jiří Hozák, Damien Hradil, David Jaša, Dávid Kohút, Lukáš Krejčík, Zdeněk Kubica, Petr Maršoun, David Matějka, Viktor Nestrašil, Martin Ondráček, Ondřej Panna, Ondřej Procházka, Martin Šagát, Jan Šergl, Tomáš Šmerha, David Šteiner, Emil Švec, Petr Tejral, Jan Veselý, Robin Všetečka.

Slavia začala v pondělí přípravu na ledě.

Slavia začala v pondělí přípravu na ledě. | Foto: Instagram HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz