Slavia má další posilu z extraligy. Obranu vyztuží indián Kvasnička

Foto: hc-slavia.cz

10. září 2021, 15:42

Adam Bagar

Slavia před sobotním startem Chance ligy získala ještě jednu zajímavou last minute posilu. Její obranné řady vyztuží David Kvasnička, jenž přichází na střídavé starty z extraligové Plzně! Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Když jsem hrál v přípravě s Plzní proti Slavii, tak jsem ještě netušil, že sem půjdu. Až ve čtvrtek si mě zavolali trenéři s tím, že se mám hlásit v Praze. Byl jsem dlouho zraněný, ale věřím, že se tady rychle dostanu do zápasové formy a pomůžu týmu,“ říká 22letý obránce.

Slavia jeho příchodem reaguje především na zranění Tadeáše Hejdy, který bude delší čas mimo hru. „Byli jsme s Plzní v kontaktu a jsme rádi, že Davida můžeme využít, jedná se o kvalitního mladého beka, který má na svůj věk dost zkušeností,“ líčí hlavní kouč Jiří Veber.

David Kvasnička se v pátek připojil k týmu a o den později by už měl naskočit do duelu s Havířovem. Druhá nejvyšší soutěž pro něj není úplnou neznámou. V letech 2017 až 2019 odehrál 28 zápasů (1+8) za Litoměřice, v sezoně 2019/20 přidal další tři (0+1) za Havířov.

„Když jsem hrál v přípravě s Plzní proti Slavii, tak jsem ještě netušil, že sem půjdu.“

Někdejší mládežnický reprezentant dosud hrál především mezi tuzemskou elitou. Na kontě má 148 extraligových startů převážně v dresu Plzně, jenom v sezoně 2019/20 působil ve Vítkovicích. Dohromady zaznamenal 19 kanadských bodů za pět branek a 14 nahrávek.

Aktuální kádr HC Slavia Praha

Brankáři:
Roman Málek, Martin Michajlov

Obránci:
Jindřich Barák, Tomáš Duda, Radek Havel, Tadeáš Hejda, Mikuláš Hovorka, Daniel Krejčí, David Kvasnička, Václav Veber, Matyáš Zelingr.

Útočníci:
Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Petr Kafka, Jan Kern, Tomáš Knotek, Daniel Kružík, Patrik Machač, Albert Michnáč, Martin Ondráček, Daniil Petrov, Michal Poletín, Tomáš Pšenička, Šimon Slavíček, David Šteiner, Filip Vlček, Robin Všetečka, Lukáš Žejdl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz