Slavia posiluje ofenzivu, ve Francii si vyhlédla zkušeného útočníka

10. června 2021, 17:46

Jan Šimek

Kádr na nadcházející sezonu v Chance lize pilně skládá i Slavia. Pražané na svých stránkách odkryli další zajímavou posilu, zvýšit údernost jejich ofenzivy bude mít za úkol útočník Tomáš Knotek.

Jednatřicetiletý hokejista naposledy působil v zahraničí. Přes německé celky Crimmitschau a Weiden se přesunul do Francie. V tamní nejvyšší soutěži nastupoval za Nice, ve 26 duelech dal sedm branek a přidal jedenáct asistencí. Teď se ovšem vrací zpátky domů.

„Znám Tomášovy schopnosti a vím, co od něj můžu očekávat. Jedná se o kreativního, tvořivého hráče, který je šikovný na puku. Věřím, že bude pro naši ofenzivu posilou,” říká pro klubový web hlavní kouč Slavie Jiří Veber s tím, že Knotek se k týmu připojí zkraje příštího týdne, kdy tým společně poprvé vyrazí na led.

Někdejší mládežnický reprezentant, jenž může hrát na pozici centra i na křídle, má za sebou 443 utkání v české nejvyšší soutěži. Dohromady v nich nasbíral 149 kanadských bodů za 72 gólů a 77 asistencí.

„Věřím, že se budeme pohybovat v horních patrech tabulky.”

Extraligové ostruhy sbíral v dresu Kladna, Českých Budějovic, Hradce Králové či Mladé Boleslavi. Krátce se mihl také v Karlových Varech a Pardubicích.

„Měl jsem nabídku pokračovat ve Francii, ale rozhodl jsem se vrátit do Česka a Slavia se pro mě jevila jako nejlepší varianta. Chci splatit důvěru, kterou ve mně klub má. Věřím, že týmu budu prospěšný a budeme se pohybovat v horních patrech tabulky,” přeje si Tomáš Knotek.

Aktuální kádr HC Slavia Praha

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov.

Obránci: Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Mikuláš Hovorka, Daniel Krejčí, Václav Veber, Matyáš Zelingr, Cédric Delmarche (zkouška), Jindřich Barák.

Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Daniel Kružík, Martin Ondráček, Tomáš Pšenička, David Šteiner, Filip Vlček, Robin Všetečka, Patrik Machač, Daniil Petrov (zkouška), Michal Poletín, Petr Kafka, Tomáš Knotek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz