<

Slavia směnila Čermáka za Štrauba

"Mužstvo potřebovalo impuls," zdůvodnil výměnu Ladislav Blažek, obchodní manažer Slavie

Slavia Praha získala na hostování do konce sezóny Josefa Štrauba (na snímku) z Vítkovic a opačným směrem zamířil na hostování do konce sezóny Leoš Čermák. Překvapivou výměnu dravého mladého centra za ostříleného borce osvětlil Ladislav Blažek, obchodní manažer Slavie. "Byla potřeba s týmem něco udělat. Přišli jsme o pátou příčku v tabulce a nyní balancujeme na hranici postupové osmičky a mužstvo to nevyvedlo z klidu. Bylo potřeba mu dodat nějaký impuls. Štraub je typem bojovného hokejisty, který by mohl do mužstva vnést nový impuls," zdůvodnil Blažek výměnu.

Josef Štraub zatím přichází z Vítkovic na hostování do konce sezóny, ale po jejím skončení mu v Ostravě končí smlouva. "Zatím jsme se dohodli na hostování. Uvidíme, co bude dál. Podle současné dohody by se měl Čermák po skončení hostování vrátit do Slavie, ale uvidíme po skončení sezóny," nepředbíhá Blažek. Dosavadní kapitán Vítkovic se zatím v Praze neobjevil, ještě v neděli večer odehrál extraligový duel v dresu Ostravanů proti Kladnu. Už v úterý by si měl duel s Kladenskými zopakovat, tentokrát ovšem v dresu Slavie: "Určitě bychom ho chtěli před zápasem na Kladně zabudovat do mužstva, kde ale bude hrát se teprve uvidí. To si zatím necháme pro sebe," dodal Blažek. Posilou Slavie je příchod slovenského obránce Romana Chatrnúcha. Slavia si jej vyhlédla už v létě, ale nevešel se do základní sestavy a putoval do prvoligového Chomutova. Odtud si jej vytáhlo Kladno, ale právě v úterním zápase na Kladně odehraje Chatrnúch premiérový extraligový duel v červenobílém dresu.

Čtyřiatřicetiletý Štraub působil ve Vítkovicích druhou sezónu a do Ostravy zamířil poté, co mu Zlín nenabídl jako dosavadnímu kapitánovi Beranů prodloužení smlouvy. V minulé sezóně pomohl Vítkovicím k postupu do play off 33 kanadskými body za 11 branek a 22 asistencí. V play off si pak připsal v 10 zápasech šest bodů za asistence. V letošní sezóně se mu již tolik nedařilo a ve 30 zápasech se trefil šestkrát a přidal šest asistencí.

Leoš Čermák přestoupil do Slavie před minulou sezónou z prvoligové Třebíče a jeho účinkování v červenobílém dresu bylo příjemným překvapením uplynulé sezóny. Dařilo se mu pak zejména v play off jako členovi "checking line" Slavie, kterou Vladimír Růžička nasazoval, aby ubránila největší hvězdy soupeře. V letošní sezóně zatím dosáhl ve 32 zápasech stejného počtu bodů jako Štraub, tedy pěti branek a šesti asistencí.

Ostravané kromě Čermáka získali dalšího borce, zkušeného Romana Stantiena (36), který se po předčasném návratu z ruského angažmá rozhodl po Vítkovice, jež mu daly lepší nabídku než Vsetín, odkud do ruské Superligy zamířil. V Ostravě podepsal smlouvu do konce této a na příští sezónu.

(JaM)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz