Slávisté sbírali hattricky! Pavel Klhůfek si připadal jako ve snu, Jiří Doležal sehrál životní zápas

Foto: hc-slavia.cz

4. března 2014, 21:54

Adam Bagar

Slavia pokračuje v závěrečné stíhací jízdě. Už takřka odepisovaný pražský celek si v neděli vyšlápl na vedoucí Spartu a o dva dny později doslova smetl Karlovy Vary. Životní zápas sehráli Pavel Klhůfek (na snímku) a Jiří Doležal, kteří se blýskli hattrickem a dohromady nastřádali úctyhodných jedenáct bodů! „Spadlo nám tam všechno, na co jsme sáhli,“ shodují se oba šťastní střelci. Vysokou výhru ale musí hodit za hlavu, v závěrečném kole totiž svěřence trenéra Vladimíra Růžičky čeká bitva s Litvínovem o předkolo play off!

Domácí hokejisté vstoupili do utkání ve velkém stylu. „Byli jsme nabuzení po vítězství nad Spartou, to nám dalo opravdu hodně a ve stejném tempu jsme chtěli vlétnout i na Karlovy Vary,“ objasňuje Pavel Klhůfek. Uběhlo pouhých čtrnáct minut a na světelné kostce už svítilo skóre 4:0. Hlavní roli v této střelecké show sehrál právě mladý slávistický útočník, jenž byl evidentně při chuti a body sbíral jako houby po dešti.

Nakonec se jeho hvězdné představení zastavilo na čísle šest, když k hattricku přidal navrch tři asistence. „Možná se mi něco takového povedlo v mládežnických kategoriích, ale na takové úrovni ještě opravdu ne. Připadal jsem si skoro jako ve snu,“ rozplývá se šťastný střelec, jenž vytvořil nový rekord sezony v počtu bodů v jednom zápase. „Samozřejmě to potěší, ale hlavně jsem rád, že se vyhrálo,“ přiznává.

Jeho formace byla u všeho podstatného a na ledě O2 Areny se vyloženě hokejem bavila. „V lajně jsme si ideálně sedli. Ale v podstatě na co jsme sáhli, to nám tam spadlo, takže v tom bylo i trošku štěstí,“ nezastírá. V utkání však měl o motivaci postaráno. „Přibližně měsíc jsem nehrál, nějací kluci jsou zranění a pro mě to byla výzva poprat se o místo v sestavě,“ prozrazuje sympatický dvaadvacetiletý útočník.

Důležité bitvy Slávisté prozatím zvládají na jedničku. „Vyhovuje nám, když je to hektické a hraje se o něco velkého,“ potvrzuje Klhůfek. Ale ta nejdůležitější teprve na svěřence reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky čeká. V pátek si to v přímé bitvě rozdají o poslední vstupenku do předkola play off. „Musíme se na to dobře připravit. Očekávám hodně obranný hokej, v němž rozhodne pár chyb,“ hlásí.

Slávisté se i bez Jaroslava Bednáře dostávají v pravou chvíli do správné formy, přesto bude páteční bitva naprosto výjimečná a pomalu už bude připomínat boje play off. „Sice jsme vysoko vyhráli, ale Litvínov moc dobře ví, že když nás porazí, tak jde do play off. Máme to ve svých rukou, o postup se popereme. Ale musíme stát nohama pevně na zemi a nelétat teď někde v oblacích,“ prozrazuje Pavel Klhůfek.

V podobném duchu hovoří i o šest let starší Jiří Doležal. „Myslím, že je férové si to rozdat o postup v posledním zápase. Sice se to málokdy přihodí, ale co více si přát. Je to lepší, než se spoléhat na výsledky z ostatních stadionů. Takto si to můžeme uhrát sami,“ uvědomuje si. A co je k tomu potřeba? „Důležitý bude začátek. Pokud do utkání vstoupíme jako v posledních dvou zápasech, mohlo by to být dobré.“

Vítězství nad Karlovými Vary každopádně nelze přeceňovat, Energie totiž místy působila až zoufalým dojmem. „Povedl se nám vstup do zápasu, možná je to tak srazilo, že se pak už nemohli dostat zpátky do utkání,“ přemýšlí Jiří Doležal, jenž se rovněž blýskl hattrickem. „Dá se říct, že to byl životní zápas. Hráli jsme uvolněně, všechno z nás spadlo a kombinace nám vycházely podstatně snadněji,“ popisuje nadšeně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz