Slováci jdou na Rusy, pomůže jim kachna? Pirát Skokan na MS končí

Foto: iihf.com

12. května 2017, 18:04

Adam Bagar

(KOLÍN NAD RÝNEM, od našeho zpravodaje) Hokejisté Slovenska se po dni úplného volna chystají na silné Rusy, proti kterým mohou jen překvapit. V brankovišti se opět představí spolehlivě chytající Július Hudáček, ani v poli trenérský štáb v čele se Zdenem Cígerem nechystá změny oproti minulému utkání s Německem. Nepříjemností pro naše sousedy je však zranění Dávida Skokana, chomutovský útočník má problémy s pravou rukou a MS pro něj skončilo.

Dávid Skokan nuceně vynechal už středeční duel s Německem poté, co ho v bitvě s Dánskem trefil puk tak nešikovně, že si poranil pravou ruku. Chomutovský útočník, jenž předtím na MS odehrál všechna tři úvodní střetnutí, se nevzdával a objevil se dokonce na pátečním tréninku. Na něm ale vydržel pouze deset minut, poté odešel z ledu tréninkové haly.

Hradec má super fanoušky, těší se Cingel. Proč opustil Spartu? »

"Nechtěl jsem vypadnout z rytmu, tak jsem šel na led. Ale bohužel jsem zjistil, že takto už dál hrát nemůžu. Dost mě to bolí, nemůžu ani pořádně držet hokejku. A proto jsme se s doktorem dohodli, že by nebylo rozumné riskovat nějaké další komplikace. Mrzí mě to," řekl novinářům útočník Pirátů, který po návratu na Slovensko probere další možnosti léčby.

Z marodky se naopak vrátil útočník Jakub Suja, který už po viróze naplno trénoval a chystal se s týmem na Rusy. Slováci, kteří mají na kontě pouhé čtyři bodíky ze čtyř zápasů, mohou jenom překvapit. A právě role outsidera by jim mohla víc vyhovovat. "Nesmíme nic vymýšlet, hlavně je potřeba hrát jednoduše, týmově, a může to být dobré," věří Lukáš Cingel.

Cíger: Poslední výkony jsou povzbuzením, kluci si můžou věřit

Naši sousedé půjdou do sobotní bitvy dobře naladěni. Naposledy si přes porážku v nájezdech zvedli sebevědomí zlepšeným výkonem proti Německu, o den později si užívali zaslouženého volna, které zakončili společnou večeří. Servírovala se kachna se zelím. A parta kolem trenéra Cígera doufá, že jim "kačka" dodá křídla a proti sborné bude na ledě létat.

Pátečnímu dopolednímu tréninku předcházelo oficiální focení, na němž chyběl asistent Július Šupler, který onemocněl. Ve slovenském týmu jinak panuje dobrá nálada, pomůže jim v bitvě s Rusy? "Naše poslední výkony jsou povzbuzením před těžkými zápasy. Kluci si můžou věřit," říká Zdeno Cíger. Duel je v LANXESS areně na programu v sobotu od 16:15.

Předpokládaná sestava Slováků na Rusy:

J. Hudáček – Čerešňák, Jánošík, Čajkovský, Sersen, Mikuš, Gernát, Trška, Šedivý – Miklík, Bližňák, Haščák – Dravecký, L. Hudáček, Skalický – Kudrna, Cingel, Hrnka – Šťastný, Zigo, Matoušek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz