Slováci zvládli zápas pravdy a slaví postup! Za USA už pálily i posily

Foto: iihf.com

24. května 2022, 17:46

Ondřej Mach

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Přímý souboj o postup mezi nejlepších osm vyšel mnohem lépe Slovensku, těsně před branami čtvrtfinále tak zůstane Dánsko. V Tampere porazily Spojené státy outsidera z Norska těsně 3:2.

Kanonádu v Helsinkách řídil Regenda a Tatar

Měl nůž na krku, proti úpornému protivníkovi musel naplno bodovat. Náš bývalý federální partner každopádně tíhu okamžiku unesl.

Bum, bum, bum. Už na startu prostředního dějství Slovensko vedlo 3:0, vysoký náskok později ještě nabobtnal. Dvakrát se trefili Pavol Regenda a Tomáš Tatar.

Parta kouče Ramsayho se tedy po bronzové radosti z olympiády vyhnula nečekanému neúspěchu. A ve čtvrtfinále změří síly s jednou ze severských velmocí.

SLOVENSKO – DÁNSKO 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Tatar (Krištof), 20. Tatar (Krištof), 22. Regenda (Slafkovský, Nemec), 33. Rosandić (Lunter, Nemec), 39. Slafkovský (Krištof), 59. Nemec (Takáč, Roman), 60. Regenda (Nemec, Lantoši) – 48. Blichfeld (M. Lauridsen, Ehlers).
Rozhodčí: MacFarlaine, Rekucki (oba USA) – Sormunen (FIN), van Oosten (CAN).
Vyloučení: 4:3.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 37:25.
Diváci: 3 084.
Nejlepší hráči: Tomáš Tatar – Mathias Bau Hansen.
Slovensko: Húska – Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Rosandić, Gachulinec, Jánošík – Tatar, Krištof, Slafkovský – Regenda, Roman, Takáč – Lantoši, Tamáši, Liška – Sýkora, Kollár, Lunter. Trenér: C. Ramsay.
Dánsko: Dahm – M. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Jensen Aabo, N. Jensen, Larsen, M. Jensen – Bau Hansen, Nielsen, Ehlers – Aagaard, Regin, Storm – Blichfeld, Wejse, Bjorkstrand – Asperup, Jakobsen, Poulsen – Meyer. Trenér: H. Ehlers.

» Tabulka skupiny A

Norsko potrápilo zámořského favorita

Na ledě Nokia Areny už o nic důležitého nešlo. Spojené státy věděly, že skupinu zakončí na posledním postupovém místě, Norsko si zase s předstihem zajistilo záchranu.

Vlažnému tempu odpovídala i atmosféra v hledišti. Zámořští hokejisté se ale proti Norům natrápili přece jen o něco víc, než by asi sami chtěli.

Mírným pozitivem tak pro ně může být alespoň fakt, že se prosadily obě zámořské posily z Minnesoty – skórovali Matthew Boldy i Ryan Hartman.

USA – NORSKO 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Hartman (Galchenyuk, Lafferty), 8. Boldy (Galchenyuk), 29. Meyers (Hughes, Kuhlman), 60. Farrell – 23. Martinsen (Haga, Röymark), 42. Rokseth (Jakobsson, Trettenes).
Rozhodčí: Ingram (CAN), Lawrence (CAN) – Chaput (CAN), Synek (SVK).
Vyloučení: 2:2.
Bez využití.
Střely na branku: 37:23.
Diváci: 5 435.
Nejlepší hráči: Matthew Boldy – Henrik Haukeland.
USA: Swayman – Se. Jones, Megna, Peeke, Schmidt, Hughes – Barber, Boldy, Galchenyuk – Lettieri, Hartman, Tynan – Gaudette, Bellows, Kuhlman – Farrell, Meyers, Hayden – Watson, Lafferty. Trenér: D. Quinn.
Norsko: Haukeland – Johannesen, Lilleberg, Nörstebö, Krogdahl, Rokseth, Kasastul, Klavestad – K. Olimb, M. Olimb, Fladeby – Röymark, Martinsen, Haga – Trettenes, Jakobsson, Hoff – Salsten, Rönnild, Geheb. Trenér: P. Thoresen.

» Tabulka skupiny B

Další program mistrovství světa

Úterý 24. května:
19:20 Kanada – Francie (skupina A, Helsinky)
19:20 Finsko – Česko (skupina B, Tampere)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz