<

Slovákům se čtvrtfinále vzdaluje. Nevěšíme hlavy, hlásí Dravecký

Foto: iihf.com

8. května 2017, 10:27

Adam Bagar

(KOLÍN NAD RÝNEM, od našeho zpravodaje) Po prohrách z let 1997 a 2013 nedokázali na MS porazit Lotyše ani na třetí pokus. Hokejisté Slovenska zapsali porážku 1:3 a před dalšími boji už musejí myslet hlavně na záchranu mezi světovou elitou. Na kontě mají jen dva body. "Myslím, že jsme nehráli špatně, od dobrého výkonu se musíme odrazit," velí kapitán Vladimír Dravecký, který dál věří v postup Slováků do čtvrtfinále.

"Že máme na kontě dva body? Taková je realita, ale před námi je ještě pět zápasů a pokaždé do toho jdeme s tím, že chceme vyhrát. Jdeme dál. Rozhodně nevěšíme hlavy," hlásí kapitán Slováků, kteří mohli po druhém vystoupení na letošním šampionátu litovat zbytečných faulů. Při hře pět na pět toho Lotyšům příliš nedovolili, jenže při velké porci trestných minut třikrát inkasovali v oslabení.

Přitom nejtěžší chvíle, kdy se celé dvě minuty bránili ve třech, zvládli výborně. Hned vzápětí ale poněkud smolně inkasovali a museli dohánět ztrátu. Povedlo se jim to bleskově, píšťalka ruského sudího Gofmana jim však gól sebrala. "Byl to regulérní gól! Přesně takové momenty rozhodují vyrovnané zápasy. Je to škoda," mrzí Vladimíra Draveckého, jenž nechtěně pomohl Lotyšům k výhře 3:1.

Fauly vycházely z přílišné snahy, říká Cíger. Trápí ho neuznaný gól »

Poté, co se Slováci v závěrečné třetině dotáhli na rozdíl jediné branky, udělal zbytečný faul a pobaltská země v přesilovce přidala důležitý třetí gól. "Jestli to byl faul, nebo ne, nechám na rozhodčích, ale bylo to z mé strany trošku zbytečné. Emotivně jsem ho dohrál, už jsem takový typ člověka. Mrzí mě, že jsme z toho inkasovali, možná to rozhodlo zápas," smutní po porážce slovenský hokejista.

Ten dobře věděl, že v LANXESS areně v neděli večer rozhodovaly přesilovky. Zatímco Lotyšsko v nich válelo, Slovensko tolik nebezpečné nebylo. "Musíme je zlepšit. Víc střílet a tlačit se do brány," velí Dravecký. "Věřím, že to nacvičíme. Máme před sebou ještě dost tréninků a zápasů," připomíná třinecký útočník, který po konci duelu přebíral ocenění pro nejlepšího slovenského hráče nedělní partie.

V ní podali Slováci lepší výkon než na úvod proti Italům, soupeře přestříleli 30:22, ale na výhru to nestačilo. "Myslím, že jsme nehráli špatně, od dobrého výkonu se musíme odrazit. Musíme však zlepšit střelbu." Ideálně hned v úterý proti Dánům. Slováci totiž mají na kontě pouhé dva body, play off se jim vzdaluje a další prohra by je namočila do bojů o záchranu. "Stále máme dost zápasů, jdeme dál."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz