Slovensko se těší na druhou posilu z NHL. A co další hráči?

Foto: nhl.com

14. května 2022, 12:39

Josef Prášek

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Ke slovenskému národnímu týmu se připojí obránce z NHL Martin Fehérváry. Jeho Washington totiž vypadl dnes v noci proti Floridě.

„Víme, že projevil velký zájem, rádi ho přivítáme. Nejprve musí proběhnout v nejbližších hodinách telefonát Miroslava Šatana s generálním manažerem Capitals," řekl po sobotním tréninku manažer slovenské reprezentace Oto Haščák.

Podle slovenského novináře Tomáše Prokopa by se mohl připojit k týmu už v pondělí.

Právě v tento den hrají Slováci ve skupině proti Kanadě. Ještě se uvidí, zda 22letý zadák Washingtonu stihne nastoupit.

Každopádně to bude veliká posila. Však Fehérváry prožívá průlomovou sezonu, usadil se v základní sestavě Capitals a v 79 zápasech v základní části si připsal 17 bodů.

Teď by měl přiletět na své třetí mistrovství světa v kariéře. Slováci mají ve Finsku zatím z nejlepší hokejové ligy světa jen útočníka Tomáše Tatara.

„Víme, že projevil velký zájem, rádi ho přivítáme. Nejprve musí proběhnout v nejbližších hodinách telefonát Miroslava Šatana s generálním manažerem Capitals."

Ve hře navíc může být i forvard Adam Růžička, který v sezoně hrál v hlavním týmu nebo na farmě. Pokud jeho tým vypadne v prvním kole, bude Šatan volat manažerovi Calgary.

„Podobně to je s Erikem Černákem, i když on měl hodně zranění během sezony, ale když Tampa vypadne, oslovili bychom ho," řekl Haščák.

Calgary a Tampa budou hrát sedmý zápas. Aktuální šampioni, kteří mají v sestavě například i Čechy Ondřeje Paláta nebo Jana Ruttu, se porvou o postup proti Torontu ze soboty na neděli.

Plameny nastoupí proti Dallasu k rozhodujícímu duelu o den později.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz