Slovenský bojovník změnu nechystá, s Energií uzavřel novou roční smlouvu

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Kádr karlovarské Energie začíná dostávat konkrétní podobu. Vedení západočeského klubu v minulých dnech potvrdilo další spolupráci s Petry Šenkeříkem a Koblasou, s Martinem Rohanem i s dalšími hráči. Teď se přidal Tomáš Mikúš. Slovenský útočník uzavřel v lázeňské metropoli novou roční smlouvu, klub o tom informuje na svém webu.

Šestadvacetiletý rodák ze slovenské Skalice se bude v Karlových Varech chystat už na třetí sezonu. Tomáš Mikúš přišel do kádru Energie v létě 2018 z Nitry, během letošní sezony sehrál v základní části TELH 51 utkání, zaznamenal 8 gólů a 16 nahrávek. Další dva starty přidal v nedokončeném předkole Generali Česká pojišťovna play off.

„Tomáš je takové moje děťátko, které si opečovávám. Když jsem trénoval ve Skalici, tak jsem si ho v 16 letech vytáhl z dorostu přímo do Áčka a cítím zadostiučinění, že jsem se v něm tenkrát nezmýlil. Vyzkoušel si KHL, zahrál si i ve Finsku," uvedl na adresu slovenského útočníka hlavní kouč a sportovní manažer Martin Pešout.

Mikúše v uplynulém ročníku zdobila také statistika účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách, z týmu Energie jeho údaj +14 napodobili pouze obránci Martin Rohan a Michal Plutnar. „Jsem moc rád, že u nás bude působit i nadále. A ještě víc mám radost z toho, že mu každým rokem forma stoupá a v mužstvu má čím dál významnější roli,“ doplnil pro stránky Energie Martin Pešout.

Útočník, který má na pažbě také starty za národní tým Slovenska, potvrdil, že pokračování v týmu Energie pro něj byla priorita. „Je tu super parta kluků a já jsem moc rád, že jsem v Karlových Varech dostal nabídku prodloužit smlouvu. Jednání byla korektní, takže jsme se rychle dohodli na mém dalším působení,“ cituje Mikúše web karlovarského klubu.

Mladší bratr vicemistra světa 2002 Juraje Mikúše, jenž si zahrál za Olomouc či Litvínov, v minulosti nastupoval v dresu mateřské Skalice, Slovanu Bratislava či Nitry. Ročník 2014-15 strávil Tomáš Mikúš ve druhé nejvyšší finské soutěži, v průběhu let 2015 až 2017 byl hráčem HC Olomouc.

Podpisem nové smlouvy se Tomáš Mikúš zařadil k hráčům, kteří v Karlových Varech prodloužili spolupráci. Členy kádru Energie budou i nadále obránci Petr Šenkeřík s Martinem Rohanem, útočníci Petr Koblasa, Otakar Šik nebo Tomáš Vildumetz.

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz