Šmerha hlásí návrat. Slavii pomůže loňský nejproduktivnější hráč týmu

Foto: David Vošický, hc-slavia.cz

Na jaře vyměnil Slavii za pražského rivala, teď se Tomáš Šmerha zase vrací. Šikovný útočník byl vedením pražské Sparty uvolněn k červenobílým na střídavé starty, Slavia o tom informuje na svém webu.

Pro svěřence trenérů Martina Štrby a Jiřího Doležala jde o dobrou zprávu, Tomáš Šmerha totiž prožil ve Slavii povedené období. Během uplynulé sezony byl nejproduktivnějším hráčem týmu – nasbíral 58 bodů, další tři přidal v nedokončeném play off. Autor 28 branek se navíc zařadil na třetí pozici mezi střelci celé Chance ligy.

Tomáš Šmerha nastupoval s Petrem Vampolou a Filipem Kuťákem, tahle formace patřila k nejlepším v soutěži. Díky výborným výkonům si Šmerha vybojoval zájem z Tipsport extraligy, kývl na nabídku Sparty a posléze se zapojil do přípravy týmu před novým ročníkem.

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

Nyní míří znovu do Edenu, za Slavii může nastupovat formou střídavých startů. Šmerha bude poprvé k dispozici už v dnešním utkání, které Pražané sehrají na ledě Vrchlabí. Působení v Chance lize bude záviset na vytížení Šmerhy v extraligovém kádru Sparty.

„Se Spartou jsme se dohodli na podmínkách a Tomáš se u nás zapojil minulý týden do přípravy. Nyní by měl být nějakou dobu u nás,” uvedl pro slávistický web sportovní manažer Jiří Veber. V nejvyšší soutěži má Šmerha na kontě zatím jediný start, připsal si ho v minulém ročníku za Kladno.

Červenobílí měli dnes v podvečer původně nastoupit proti Kladnu, ovšem Rytíři z preventivních důvodů souvisejících s nákazou koronavirem zrušili zbytek přípravných utkání. Slavia bleskově zareagovala a dnes sehraje zápas ve Vrchlabí, o dva dny později se stejní soupeři utkají v Edenu.

Aktuální kádr Slavie

Brankáři: 
Roman Málek mladší, Martin Michajlov.

Obránci: 
Milan Antoš mladší, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Mikuláš Hovorka, Daniel Krejčí, Jan Novák, Michal Steinocher, Dominik Valík, Václav Veber.

Útočníci: 
Jaroslav Bednář, Jaroslav Brož, Jiří Doležal mladší, Petr Kafka, Dávid Kohút, Daniel Kružík, Filip Kuťák, Martin Ondráček, David Šteiner, Tomáš Šmerha, Daniil Petrov, Marek Tomica, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz