Smůla českých dravců v Čeljabinsku: Sedlák i Hyka jsou na marodce

Foto: hctraktor.org

24. září 2019, 12:23

Václav Jáchim

Do ruské KHL vtrhli skvěle, Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka se ihned zařadili k největším ofenzivním esům Traktoru Čeljabinsk. Jenomže teď si čeští krajánci musejí dát pohov, oba jsou totiž na marodce. A na brzký návrat to úplně nevypadá...

Oba bývalí hokejisté NHL už nezasáhli do pondělního utkání proti Nižnekamsku, které Traktor doma prohrál 1:2. Klub na absenci svých hvězd reagoval bleskovým příchodem zkušeného Maxima Truněva, ovšem Hyka se Sedlákem i tak budou chybět vydatně. 

Navíc zatím není jasné, jak dlouho na marodce zůstanou. „S oběma jsem mluvil, podstupují léčbu. Tomáš má problémy se zápěstím, Lukáše potkalo trošku jiné zranění. Odhady hovoří zhruba o třech týdnech," informuje Aleš Volek ze společnosti ALVO Sport, která hráče zastupuje.

Sedlák přišel do Čeljabinsku po působení v Columbusu, Hyka si Traktor vybral poté, co mu skončila smlouva ve Vegas. Oba útočníci okamžitě potvrdili předpoklady. Sedlák nastřílel pět branek a patří k nejlepším kanonýrům ruské soutěže, se šesti body vede žebříček klubové produktivity. Hyka na úvodní trefu čeká, zapsal ovšem pět asistencí. Z hráčů Traktoru jsou na tom v bodování stejně dobře pouze kanadský útočník Andrew Calof a obránce Ilja Karluchin.

Hokejisté Čeljabinsku mají zatím na kontě 11 bodů a v tabulce Východní konference KHL jim patří šestá pozice. Trenér Petersi Skudra je nicméně v obtížné situaci, z kádru mu vypadli nejen Hyka se Sedlákem, ale také naturalizovaný Bělorus Nick Bailen, medailista z poslední olympiády Christian Thomas a zkušený útočník Anton Glinkin. Obránce Vladimír Meňšikov dostal disciplinární trest, nemohl nastoupit proti Nižněkamsku a vynechá i příští zápas.

Oba Češi budou Traktoru chybět minimálně ve třech nejbližších utkáních na domácím ledě proti Kazani, Bur-Sultanu a Jaroslavli. Pak by se snad aspoň jeden z nich mohl zapojit, ovšem záležet bude na průběhu léčby. „Je samozřejmě škoda, že se oba kluci zranili. Start do KHL měli vynikající, v klubu jsou s nimi spokojeni. Tomášovi i Lukášovi se v Čeljabinsku líbí, na ledě dostávali hodně herního prostoru. Snad budou brzy fit," přeje si Aleš Volek.

České krajánky bezpochyby sleduje také reprezentační kouč Miloš Říha. Sedlák s Hykou hráli v Kontinentální lize dobře, byli produktivní, na východní frontě patřili k nejlepším českým krajánkům. Hyka už v elitním výběru byl, startoval na šampionátech 2017 a 2018. Sedlák naopak na mezistátní premiéru mezi dospělými čeká, reprezentační dres oblékl naposledy během MS dvacetiletých 2013 v ruské Ufě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz