Snažím se dotáhnout manko, říká Kašpar. V nájezdech vytáhl svůj klenot

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

24. srpna 2018, 11:42

Daniel Kinc

V nové sezóně by měl patřit k tahounům Komety. Reprezentací a zahraničními zkušenostmi ostřílený útočník Lukáš Kašpar se po letech vrací do tuzemské soutěže, aby pomohl modrobílým k útoku na třetí titul v řadě.

Po vleklém zranění si odbyl proti Chabarovsku svou premiéru v brněnském dresu, a v nájezdech vytáhl svou tolik známou kličku. Výsledek? Kotouč v síti a vítězný gól pozápasové disciplíny. „Je ale pravda, že v tréninku jsem to moc nedával a taky mě to stálo kilo,“ usmívá se.

Kometa završila sérii přípravných duelů doma proti Chabarovsku. Lukáš Kašpar se tak v premiéře představil svému novému publiku. „Necítil jsem se nic moc, s pukem jsem se v zápase moc nepotkával. Byl to pro mě první zápas po nějakých osmi měsících. A podle toho jsem se taky cítil (úsměv),“ tvrdil po konci zápasu, v němž dvojnásobný mistr extraligy prohrál s účastníkem ruské KHL vysoko 1:5. „Prohráli jsme, ale hlavy určitě věšet nebudeme, protože je to stále jen příprava. Podíváme se na chyby, které jsme udělali, a půjdeme dál,“ nedělal si hlavu z vysoké porážky.

Každý kluk má nějaký nájezd, který rád dělá

Diváci, který do DRFG Areny dorazilo opět bezmála pět tisícovek, si po zápase mohli již tradičně vychutnat dodatkové nájezdy, v nichž modrobílí svého soupeře přetlačili, a napravili tak alespoň částečně dojem z hodně nepovedeného čtvrtečního večera. „Nájezdy už jsou taková tradice. Nevím, jestli je to pro nás nějaká náplast vzhledem k tomu, kolik gólů jsme dostali, ale každý gól je pěkný.“

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

Bedlivě také čekali, zdali se na řadu dostane právě Kašpar a vytáhne svoji starou známou kličku se zakončením mezi betony, kterou se nejvíce proslavil v semifinále MS 2010 proti Švédsku. To se do puntíku vyplnilo a brněnská dvaadvacítka nájezdy touto fintou rozsekla. Prozradil recept, jak ji provést? „Všechno jde chytit. Když to gólman udělá dobře, tak to chytí, a když to udělám dobře já, tak je z toho gól. Jednoduché. Každý kluk má nějaký nájezd, který rád dělá, a když ho provede, jak chce, tak gól dá,“ zůstal tajemný.

Zatím mě všechno bolí, ale snažím se pracovat

Zároveň dodal, že svůj proslulý nájezd v tréninzích stále piluje. „Je ale pravda, že v tréninku jsem to moc nedával a taky mě hned to stálo kilo,“ usmíval se. „V tréninku je to trochu také o ledu, ale určitě se na to člověk během zápasu lépe soustředí,“ dodává. Sám také ví, že prvním zápasem pořádně okusil, jak na to je, a že jej čeká při dostávání se do ideální formy ještě delší cesta.

„Zatím mě všechno bolí, ale vím, že moje tělo to potřebuje. Miloš Peca (kondiční trenér Komety, pozn. aut.) se mnou pracuje každý den. Necítím se vyloženě nějak odpočatý, spíše jsem ve fázi, kdy se snažím dotáhnout manko, které jsem během čtyř pěti měsíců nabral. Dáváme to dohromady, tréninky se mi líbí. Osobně se cítím dobře, hlavně vždycky v pondělí, ale pak přes týden mi Miloš vždycky zase napálí,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz