Sobotka potrestal hradecký vabank. Připravovali jsme se na to, líčí

Když přijde v lednu královéhradecký fanoušek na extraligový zápas, má pocit, že už na něm byl... Mountfield hrál posedmé z posledních osmi duelů prodloužení! Znovu v něm zkusil risk bez brankáře, tentokrát ale neúspěšně.

Na Kometě to vyšlo, doma proti Olomouci taktéž. Trenéři Mountfieldu teď proti Spartě sáhli ke hře bez brankáře v nastaveném čase potřetí, ale poprvé z toho rezultoval gól soupeře. Vabank potrestal Vladimír Sobotka.

„Věděli jsme o tom, že to Hradec hraje, a v prodloužení jsme se na to připravovali,“ líčí autor rozhodující trefy, který mířil do prázdné branky od modré čáry. Přitom už se zdálo, že Sparta o puk přijde. „Vyjel proti mě jejich útočník, já jsem chtěl jenom trefit bránu. Samozřejmě jsem věděl, že tam není gólman. A prošlo to tam,“ říká Sobotka.

Netradiční varianta, kterou v letošní sezoně jako první zkoušela Plzeň, tak trochu rozděluje příznivce na dva tábory. Jednomu se zamlouvá, pro druhý představuje moc velké riziko.

Pravda je ale ta, že Mountfield ji umí hrát. Udrží se na kotouči, má i energické hráče, kteří dokáží puk po jeho ztrátě okamžitě vybojovat zpátky. Tentokrát však až příliš čekal na dokonalý moment pro gólovou střelu. Jakmile se Filip Pavlík při střídání spoluhráčů neuváženě vydal proti soupeři, už se záměr domácích zbortil.

„Dlouho jsme drželi puk, měli jsme nějaké šance. Pak jsme ale udělali chybu a dostali gól,“ shrnuje Jakub Lev, jenž hru čtyř proti třem dirigoval. „Dvakrát nám to vyšlo, tentokrát ne. To k tomu patří,“ ví hradecký tahoun.

Sparta mohla získat i všechny tři body, v utkání byla třikrát napřed. Přitom se na ní smolně nahrnulo pár menších „pohrom“.

Na střídačce chyběl trenér Miloslav Hořava, už v sedmé minutě navíc musel střídat gólman Jakub Kovář. Zdálo se, že si při přesunu a fantastickém zákroku proti Radovanu Pavlíkovi natáhl tříslo, nicméně diagnózu klub neuvedl.

Do branky tak putoval Josef Kořenář. „Bylo toho víc než obvykle,“ přiznává s úsměvem Sobotka, který neviděl, co se Kovářovi stalo. Ale když Hradečtí v pozdějším průběhu zápasu Kořenáře srazili, sparťanské střídačce pořádně zatrnulo. „Nebylo nám dobře. Ale takový je hokej, je to hra o soubojích,“ ví útočník Pražanů.

Remíza byla nakonec celkem spravedlivá a v obou týmech zavládla relativní spokojenost. Sparta dál pokračuje na vlně, během níž od 18. listopadu prohrála jen dva zápasy. Hradec zase bodoval osmkrát v řadě, byť je fakt, že za tu dobu získal jen jedno plnohodnotné vítězství.

„Je to pozitivní, každý bod se počítá. Konečně jsme začali dávat nějaké góly. Doufáme, že ještě zlepšíme defenzivní hru, abychom jich trošku míň dostávali. Doma inkasujeme tři nebo čtyři. Pak si myslím, že budeme sbírat tři body,“ dodává Jakub Lev.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz