Šok ve 2. lize! Tradiční klub je v ohrožení, prodá licenci?

Foto: hcvlci.cz

Jabloneckým hokejistům hrozí, že nebudou moct zasáhnout do příštího ročníku 2. ligy. Na vině jsou problémy s nájmem tamějšího zimního stadionu. Spekuluje se i o možném prodeji licence původně sestupujícímu Hronovu.

Na stránkách tradičního druholigového účastníka dnes vyšlo krátké prohlášení: „V souvislosti s neuspokojivým technickým stavem zimního stadionu a s neočekávaným vypovězením smluv bez udání důvodu ze strany jeho provozovatele (Sport Jablonec s.r.o., zastoupený jednatelem Štěpánem Matkem) nejsme schopní splnit licenční podmínky požadované hokejovým svazem pro působení našeho A-týmu ve druhé lize."

V kuloárech se mluví o tom, že Jablonec prodá licenci na druhou ligu Hronovu, který na jaře nezvládl baráž a sestoupil. Jisté není ani to, zda si Vlci zahrají alespoň kraj. „Vedení klubu se snaží současnou krizovou situaci řešit se zastupiteli města, a zachránit tím hokej v Jablonci nad Nisou," stojí v tiskové zprávě.

Napjatým vztahům mezi hokejovým klubem a správcem stadionu jsme se podrobně věnovali během sezony 2021/2022 v sérii článků. Jablonec se tehdy potýkal s opakujícími se problémy s ledem, kvůli kterým musel přeložit několik druholigových zápasů a hrozilo mu dokonce odebrání licence.

Nyní, o necelé dva roky později, spory, které přesáhly do osobní roviny, gradují. Jablonec, jenž hraje druhou ligu nepřetržitě od sezony 2001/2002 a hned třikrát se dostal do baráže o postup do Chance ligy, je v existenčních problémech.

„Vedení klubu se snaží současnou krizovou situaci řešit se zastupiteli města, a zachránit tím hokej v Jablonci nad Nisou."

O to bolestnější zpráva to je s ohledem na skvělou práci, kterou Jablonec za poslední roky odvedl u mládeže – dařilo se mu hlavně v náborech, v nichž dosahoval čísel, jež mu záviděla celá republika.

Co ale bude s jabloneckým hokejem nyní? V nejbližších hodinách se na Hokej.cz pokusíme zjistit více.

Foto: Facebook HC Vlci Jablonec nad Nisou

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz