ŠOK! Znojmo bez Chance ligy? Situace je prý vážná

Foto: Tomáš Žák mladší, hcorli.cz

Tak tohle se nečekalo! Hokejové Znojmo podle všeho nezasáhne do příštího ročníku Chance ligy. Informaci zveřejnují na svých sociálních sítích sami hráči znojemského kádru, kterým byly podle jejich slov majitelem klubu ukončeny hráčské smlouvy.

Tato pro znojemské fanoušky hrůzostrašná slova zazněla na instagramových účtech Lukáše Zukala, Martina Šťovíčka nebo Lukáše Adámka. Postupně se k nim přidávají další hráči.

Redakce Hokej.cz kontaktovala znojemského manažera Jakuba Šiguta, ten se však omluvil s tím, že klub záležitost prozatím komentovat nebude.

O co však jde? Podle zdrojů Hokej.cz je problémem nedostatečná dotace ze strany města Znojma. Ta na A-tým činila v loňské sezoně, kdy Orli působili ve 2. lize, pět milionů korun. Jenže vedení radnice mělo podporu na příští rok o milion zredukovat. A to navzdory tomu, že Jihomoravané postoupili do vyšší – a tím pádem finančně náročnější – soutěže.

„Včera nám přišla SMS od majitele klubu pana Ohery, že bohužel kvůli nedostatečné pomoci od města se první liga nedá ve Znojmě hrát."

„Včera nám přišla SMS od majitele klubu pana Ohery, že se bohužel kvůli nedostatečné pomoci od města první liga nedá ve Znojmě hrát. Prý dostal o milion méně než na letošní sezonu, kdy se hrála druhá liga, což je prostě strašné," prozradil pro Hokej.cz jeden ze členů znojemského kádru.

„Nejspíš už to prostě nechce dávat vše ze svého, už takhle do hokeje cpe spousty svých peněz a problém s městem řeší každý rok. Takže když se dozvěděl, že ani po postupu do Chance ligy mu nepomůžou, rozhodl se, že oddíl ukončí svoji činnost," dodává.

„Je to pro mě obrovský šok."

V koutku duše nicméně věří, že se situaci podaří vyřešit. „Je to pro mě obrovský šok. Dozvěděl jsem se to teprve včera, takže zatím vůbec nevím, co bude dál. Těšil jsem se, že ve Znojmě budu hrát Chance ligu. Odcházet se mi nechce. Nějaká moje část pořád chce věřit tomu, že vše dobře dopadne," líčí. „Ale chápu pana Oheru, když mu hází klacky pod nohy. Nebýt jeho, tak už žádný hokej ve Znojmě dávno není." 

Foto: Tomáš Žák ml., hcorli.cz

O obrovském šoku mluví i jiná stálice Orlů: „Celé Znojmo vědělo, co je ve hře. Já sledoval zastupitelstvo živě, koalice si vůbec nedokázala připustit, jak velké rezervy v dotaci se dopustili ve srovnání s ostatními i menšími městy."

„Žádný jiný sport ve Znojmě nesahá hokeji z pohledu návštěvnosti a obllíbenosti ani po kotníky," myslí si. I on však doufá, že obě strany naleznou společnou řeč, i když si uvědomuje, že to nebude nic jednoduchého.

„Celé Znojmo vědělo, co je ve hře. Já sledoval zastupitelstvo živě."

Situace kolem hokejového Znojma je tedy značně nejistá a Hokej.cz bude její vývoj dále pečlivě sledovat. Jen dodejme, že Orli suverénně ovládli letošní ročník 2. ligy a v Chance lize se od nich čekaly velké věci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz