<

Špaček chce navázat na Říhův tým. Pro návrat k repre měl podmínku

Foto: hcplzen.cz

6. května 2020, 16:05

Adam Bagar

Někdejší vynikající obránce Jaroslav Špaček se po dvou letech vrací k českému národnímu týmu, u nějž bude spolupracovat už se čtvrtým hlavním koučem. Po Vladimíru Růžičkovi, Vladimíru Vůjtkovi a Josefu Jandačovi bude asistovat Filipu Pešánovi.

„Mojí podmínkou bylo, abychom do toho šli oba s Martinem. Je to pro mě důležité, že můžeme komunikovat přímo v klubu,“ říká pro web hcplzen.cz Špaček, jenž bude v reprezentaci asistovat spolu s dalším zlatým hochem z Nagana Martinem Strakou. Ten je v Plzni šéfem klubu, zatímco Špaček tam působí jako asistent trenéra A-týmu a manažer mládeže.

„Pro Martina to bude úplně něco nového a jiného než v klubu. Musíme si udělat přehled o hráčích, promluvit si s Filipem a kontaktovat předchozí trenéry, abychom navázali na jejich práci, kterou odváděli správně. Byl vidět posun a na ten chceme navázat. Takže určitě zavolám Karlu Mlejnkovi a pobavíme se o becích,“ má jasno Jaroslav Špaček.

Na práci s Filipem Pešánem, který přebírá taktovku po Miloši Říhovi, se těší. „Známe se ještě z doby, kdy jsem byl u národního týmu za Pepy Jandače. Už tehdy jsem byl přesvědčený, že to do seniorské reprezentace dotáhne. Je to mladý a perspektivní trenér, který si jde za svým cílem,“ hlásí 47letý Špaček na adresu o čtyři roky mladšího šéfa střídačky.

„Obklopil se, když to tak řeknu, mladými kluky jako jsem já, Martin Straka a Petr Nedvěd. Je to hodně také o respektu hráčů směrem k nám a našem respektu k nim. Věřím, že všechno bude klapat,“ dodává Špaček, který věří, že dokáže skloubit práci v Plzni s tou u národního týmu. Ostatně už při svých předchozích působeních v reprezentaci to zvládl.

Foto: hcplzen.cz

„Nemělo by to významně kolidovat. S nároďákem budeme pryč v reprezentačních přestávkách extraligy, kdy se tady víc trénuje. Náročný bude až konec klubové sezony, kdy začne play off a připravují se smlouvy jak s novými, tak se stávajícími hráči. Jsem však přesvědčený, že všechno bude výborně fungovat,“ pokračuje trojnásobný mistr světa.

„Není to o tom, že se sbalíme a odjedeme pryč. Pořád budeme v kontaktu. V dubnu a v květnu, kdy má nároďák vrchol sezony, začínají na klubové úrovni letní přípravy, do kterých bychom ani nezasahovali,“ dodává Špaček, jenž se upsal na dva roky. „Delší kontrakty nemají za mě smysl, protože takhle se lépe vyhodnotí, jestli to má, či nemá cenu," soudí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz