Sparta ho zatím nechce, mladý centr pokračuje ve Varech

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Karlovy Vary si oznamování novinek v kádru rozložily na celý průběh 1. května. Jako první posilu oficiálně přivítaly Jiřího Černocha, jenž v klubu působil už od listopadu díky hostování ze Sparty.

„Jsem velice rád, že jsme se s Jirkou domluvili na jeho dalším působení u nás. V závěru poslední sezony patřil mezi klíčové hráče týmu a naše nejlepší dva centry. Věříme, že na svoje výkony naváže i v nadcházející sezoně,“ říká na webu Energie její sportovní manažer a hlavní trenér Martin Pešout.

Jiří Černoch je sparťanským odchovancem, v roce 2016 získal s juniorkou stříbrné medaile. Mnohem větší úspěch zaznamenal dva roky předtím v reprezentační osmnáctce, byl totiž u poslední české medaile ze světových šampionátů – rovněž stříbrné hodnoty.

V A-týmu Sparty ale postupně dostával méně prostoru a loni na podzim se z hlavního města vydal na západ Čech, kde výrazně ožil. Jakmile se rozehrál v Sokolově, pevně se usadil v extralize a ve 29 utkáních nasbíral 12 bodů (5+7). Klubu pomohl k postupu do play off po devíti letech.

Nyní je jasné, že v Karlových Varech bude pokračovat. Domluvil se na prodloužení hostování o jeden rok.

„Už v průběhu sezony, na konci loňského kalendářního roku, mi říkal pan Pešout, že by mě chtěl mít v týmu i pro příští sezonu. Sparta na mě neuplatnila opci, a tak jsem té nabídky rád využil. Chtěl jsem v mužstvu zůstat i nadále,“ hlásí Černoch, jemuž se navíc v dubnu narodila dcera Victorie Josefína.

 
 
 
View this post on Instagram

Velký bráška ?a malá princezna ?? #bigbrother #bordercollie #casper

A post shared by Jiří Černoch (@jiricernoch12) onApr 18, 2020 at 3:58am PDT

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz